недеља, 29. јун 2014.

Krompir sa sirom i kiselim mlekom – brzi ručak


Ako želite da napravite veoma ukusno jelo, koje oduzima malo vremena, a pri tome vam je za odličan ukus potrebno veoma malo namirnica – ovo je prava stvar! Isprobajte, mi smo uživali, savetujem da se jede toplo, mada i iz frižidera uopšte nije loše, naprotiv…

Vi ga, naravno, možete obogatiti začinima, kobasicom, šunkicom…ali probajte prvo ovako, jednostavno – možda vam se baš tako dopadne!


Slika

Sastojci:
•1 ½ kg očišćenog krompira
•1 kašikica soli za vodu
•½ kg feta sira
•125 gr putera
•½ kg kiselog mleka
•4 jajeta

Priprema:
1.Krompir očistite i operite. Stavite ga da se kuva u malo posoljenoj vodi
SlikaSlika

2.Dok se krompir skuva, izgnječite sir.
Slika

3.Nauljite posudu u kojoj ćete krompir zapeći.
4.Krompir seckajte na kolutove i tako poslažite jedan red u pekač ili sličnu posudu. Na krompir stavite izmrvljeni sir. Na sir ostatak krompira, takodje iseckan na kolutove.

SlikaSlikaSlika

5.Otopite puter i prelijte ga preko krompira i sira, stavite da se peče na 200°C. Pečete dok malo ne porumeni krompir, nekih pola satićka

SlikaSlikaSlika

6.Umutite jaja i dodajte im kiselo mleko. Zalijte time zapečeni krompir i vratite u lernu na još 15 – tak minuta.
SlikaSlika
7.Izvadite i spremno je za klopanje

SlikaSlika







Krompir sa sirom i kiselim mlekom – brzi ručak


Ako želite da napravite veoma ukusno jelo, koje oduzima malo vremena, a pri tome vam je za odličan ukus potrebno veoma malo namirnica – ovo je prava stvar! Isprobajte, mi smo uživali, savetujem da se jede toplo, mada i iz frižidera uopšte nije loše, naprotiv…

Vi ga, naravno, možete obogatiti začinima, kobasicom, šunkicom…ali probajte prvo ovako, jednostavno – možda vam se baš tako dopadne!

Нема коментара:

Постави коментар