понедељак, 5. мај 2014.

u traganju za necim novim....

Sfogliatelle

                 
SfogliatellaSastojci

PUNJENJE II

PUNJENJE III

vanilija krema

PUNJENJEIV

milerama

  1. 1 1 1. Od brašna ,soli i meda otopljenog u vodi zamijesite tijesto.Premazati ga sa otopljenom mašću.Ostaviti u frižider 2 h.
     Zatim šta je tanje moguće razaljajte prvi list otprilike 15 x 30(za ovo je idealno imati stroj za tjesteninu) ja sam valjala ručno 1 mm debljine,premažite ga s otopljenom mašću i čvrsto ga zarolajte.Razvaljajte drugi list, premažite s otopljenom masću i prvu rolicu stavite na početak drugog lista i sad ih zajedno zarolajte, zatim razvaljajte  treći list premažite s mašću, pa sad rolu stavite na početak trećeg lista i zarolajte, pa četvrti list i tako svih 6 listova.
    4.Zamotajte u krpu ili prozirnu foliju i ostavite u frižideru najmanje 2 sata.Nakon toga tijesto (rolicu)rezati na ploške debljine 1 cm.Koristeći palčeve umočene u ostatak otopljene masti , pritisnite središte ploškice i modelirajte čunj.Ispunite nadjevom, lagano pritisnite da se spoji, premažite mašću pecite 15 - 20 min na 180°C

    Punjenje
    U mlijeku skuhati griz i ohladiti.
    Ricottu,šećer, jaja, cimet koricu naranče izmiješati, dodati ohlađeni griz .

ja sam se poslužila sa slikama s ovg bloga, pa ako nisam bila dovoljno jasna , možda će ovo  bit od pomoći.
Evo još malo pomoći


Sfogliatelle napoletane!




Il composto và lavorato circa 30 minuti, con le nocche, con le dita e battendolo sul tavolo per rendere omogeneo il tutto.












.











Нема коментара:

Постави коментар