недеља, 04. мај 2014.

puding duginih boja u casi....

  Priprema pudinga u slojevima


Promiješajte prašak za puding sa 2 žlice šećera. Od ½ litre hladnog mlijeka oduzmite 6 žlica i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga i šećera.

Ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding.

Puding kuhajte miješajući 1-2 minute.

Vrući puding pažljivo uspite u čaše koje ste prethodno koso položili na tvrdi oslonac kako biste dobili nakošeni sloj. Ostavite da se puding ohladi 10-15 minuta na sobnoj temperaturi i još neko vrijeme u hladnjaku. U međuvremenu, skuhajte puding druge boje za sljedeći sloj.

Kad se prvi sloj ohladio, čašu zaokrenite i pažljivo ulijte drugu vrstu pudinga kako biste dobili drugi nakošeni sloj. Ponovno pričekajte da se i drugi sloj ohladi 10-15 minuta na sobnoj temperaturi i neko vrijeme u hladnjaku. U međuvremenu, skuhajte treći puding za zadnji sloj.

Čašu postavite uspravno i kao završni sloj ulijte treću vrstu pudinga.

Nakon što se i treći sloj ohladio, najprije na sobnoj temperaturi, a kasnije u hladnjaku, prije posluživanja pudinge ukrasite nasjeckanim pistacijama, listićima badema i čokolade.

 Trobojni desert


Sastojci

 •  1 kesica instant puding cokolada
 •  1 kesica instant pudinga karamel
 •  1 kesica instant puding limun
 •  1,5 litar mlijeka

Priprema

 1. 1
  Uzmite resetkicu za torte, kolace, kruh ili, ako nemate ove namjenske, izvadite resetku iz rerne. Izmedju resetkica ubacite stopu case tako da stoji nakrivljena a ipak naslonjena. Da bi bili sigurni da se nece prevrnuti, ispod case stavite urolanu kuhinjsku krpu, da sluzi kao podupirac!
 2. 2
  U blender uspite pola litre mlijeka, istresite prah pudinga i miksajte dva minuta. Puding istresite u pripremljene case.
  Isto uradite sa preostala dva ukusa pudinga.
  Rashladite i uzivajte!

Posluživanje

Za ovu poslasticu koristite iskljucivo instatnt puding. Ne treba ga kuhati i cekati da se stegne, kako bi mogli sipati sljedeci.

Нема коментара:

Постави коментар