субота, 3. мај 2014.

 TORTA NAD TORTAMA


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Napraviti 3 korice od po 5 belanaca, 10 kasika secera u prahu, 5 kasika oraha i 2 kasike
    brasna. Brasno i orahe pomesati i lagano varjacom umesati u umucene belance. Peci na
    180 stepeni oko 25 minuta svaku koru. Kad su pecene pokriti ih krpom dok spremate
    krem.

  2. 2
    Krem : 7 zumanaca pomesati sa 10 kasika secera i 9 kasika brasna i skuvati krem u 1l
    mleka.
    Umutiti 8 zumanaca sa 250g prah secera. Posebno umutiti 250g margarina, pa izmesati
    sa umucenim zumancima i sve izjednaciti sa ohadjeniim kremom.
    1/3 fila izdvojiti i dodati 150g oraha poparenih mlekom (potrebno je malo mleka da
    bude kasasto). U preostale 2/3 fila dodati 200g otopljene cokolade na skroz slaboj vatri.

  3. 3
    Umutiti 3 slag krema od vanile sa mlekom ili kiselom vodom i filovati: kora, slag, crni
    fil, kora, slag, beli fil, kora, slag, crni fil. Staviti slag po ivicama. Ja stavljam crni fil jer
    ga ima najvise.

 Lubenica Torta


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Jagode operati i 1 KG sameljeti u kašu u blenderu. Preostalih pola kilograma nasjeckati na manje komadiće.
  2. 2
    Zagrijati u loncu 3 jogurta, šećer, vodu i želatinu u prahu. Kad zavri, skinuti s vatre.
  3. 3
    Izmutiti čvrsti šlag od vrhnja te lagano dodati mlaku smjesu jogurta i želatine. Odvojiti jedan dio smjese, otprilike pola litra.
  4. 4
    U smjesu vrhnja i jogurta Umiješati samljevene i nasjeckane jagode, te dodati aromu jagode ili maline kako bi se dobila tamnija crvena boja.
  5. 5
    Obložiti poluloptasti plastični sud prozirnom folijom i uliti crvenu smjesu. Staviti u zamrzivač.
  6. 6
    Samljeti 10 kivija u blenderu i dodati ih u odvojenu smjesu vrhnja i jogurta.
  7. 7
    Nakon 40-tak minuta izvaditi crvenu smjesu iz zamrzivača, okrenuti naopako na tanjur, te skinuti polako prozirnu foliju. Premazati zelenom kremom od kivija.
  8. 8
    Vratiti u zamrzivač još sat vremena.

Posluživanje

Da vam se zelena krema nebi stvrdnula, nemojte ju držati u hladnjaku dok čekate da se crvena smjesa stvrdne. A ako se ipak stvrdne dodajte malo neizmućenog vrhnja za šlag ili malo jogurta, tek toliko da se da lijepo razmazat preko crvene smjese, kako bi glumila koru od lubenice.

  Ana Torta

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Biskvit:
  2. 2 ANA TORTA -u pripremi
    Vodu i ulje staviti na vatru cim vidite da ce zakuhati skloniti sa vatre umjesati kakao prah i intenzivno izmjesati.Ostaviti da se ohladi.
  3. 3 ANA TORTA u pripremi
    U jednoj posudi dobro umutiti: zumanca sa prah secerom, u drugoj posudi belanca sa kristal secerom.

  4. 4 ANA TORTA u Pripremi
    Zatim lagano spojiti belanca i zumanca i dodati prohladjenu mesavinu ulja, vode i kakaa,
  5. 5 ANA TORTA u Pripremi
    zatim lagano dodati brasno koje ste predhodno prositali 3 puta (da bi tjesto bilo vazdusastije)!.
  6. 6 ANA TORTA u Pripremi
    Peci u kalupu za torte srednje velicine oko (24cm) iz tri puta tako da dobijete tri biskvita koja kasnije prerezete vodoravno tako da ce te imat 6 biskvitnih kora. (ovaj put sam ispekla sve od jednom pa sam prerezala uzduzno i onda vodoravno 3 puta da bi dobila 6 kora posto sam zurila)
  7. 7 ANA TORTA u Pripremi 
    Krema:
  8. 8 ANA TORTA u Pripremi
    Prokuvati pavlaku i cokoladu, mjesati dok se krem ne izjednaci, skloniti sa vatre i dodati rum, Krem staviti u frizider da se dobro ohladi.
  9. 9
    Strogo preporucujem pravljenje krema navecer i sutradan ga samo izvaditi iz frizidera i umutiti jer treba da bude bas leden,
  10. 10 ANA TORTA u Pripremi
    Dobro ohladjen krem mutiti mikserom dok ne dobijete bledunjavu gustu smjesu za mazanje, pazite da ne pretucete krem jer ce se pretvoriti u mrvice.
  11. 11
    Kalup u kojem ste pekli oblozite celofanom (najlonom za zamotavanje sendvica itd) stavite prvu koru-kremu i tako redom dok ne potrosite sav materijal, nafilovanu tortu  ostavite da se dobro ohladi.
  12. 12 ANA TORTA
    Kasnije preokrenuti na tacnu i ukrasiti po zelji,

  BAČOKO TORTA

banane i čokolada...

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Sve sastojke za biskvit umutiti, pa podijeliti na 3 jednaka dijela. Peći svaki dio u plehu (24 cm), obloženom papirom za pečenje... na 200 C, oko 8 minuta. Za to vrijeme umutiti vrhnje za šlag i 3 kašike šećera.
  2. 2
    Banane oguliti, ispasirati štapnim mikserom, pokapati limunovim sokom.
  3. 3
    Na pari otopiti čokoladu i margarin, pa ostaviti da se malo prohladi. Sjediniti banane, otopljenu čokoladu i umućeni šlag. Dobro izmiksati.
  4. 4
    Zatim dodati i mljevenu plazmu, pa sve sjediniti. Na tacnu staviti ohlađenu koru, pa premazati 1/3 fila. Poklopiti drugom korom.Na drugu koru staviti 1/3 fila...pa poklopiti trećom korom!
  5. 5
    Cijelu tortu premazati preostalom trećinom fila. Staviti u frižider da se hladi.
  6. 6
    Umutiti slatku pavlaku, šlag kremu ili šlag pjenu (zavisno od vašeg ukusa), pa cijelu tortu premazati i dekorisati.

Нема коментара:

Постави коментар