четвртак, 1. мај 2014.

 Mirisne mekike








Potrebno je:

Za testo:

3 dcl vode
1 kašika šećera
1 kašika suva kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica origana
100 gr rendana kačkavalja
500 gr brašna

Priprema:

U mlaku vodu  staviti kvasac i šećer. Da stane 5 minuta pa dodati 1 kašičicu soli, 100 gr rendana kačkavalja i 500 gr brašna. Zamesiti testo, izraditi i ostaviti da nadolazi.



Rendani kačkavalj




Testo kad nadodje, izraditi ga razvaljati u ploču debljine 1 cm. Iseći kvadrate veličine  po želji ( moji su kvadrati veličine 9 x 6 cm). Iseći svaki kvadrat i na sredini.





Ostaviti da stanu 15-20 minuta i pržiti ih na zagrejanom ulju. Ulje zagrejati (kod mene podeok 2 od mogućih 3) staviti mekiku na ulje gornjom stranom i pržiti i sa jedne i druge strane da požuti. Kad stavimo mekiku da se prži obavezno poklopiti  posudu  dok se prži sa jedne strane, sa druge ne poklapamo sud. Najbolje je pržiti u užem sudu gde stanu 2 mekike.










Нема коментара:

Постави коментар