недеља, 18. мај 2014.

   Baunti kriške


Sastojci

Priprema

  1. 1
    U sud stavimo brasno,pravimo udubljenje i dodajemo naseckani margarin,zumance,kakaoa,pecivo i malo kisele pavlake (oko pola casice)ili mleko.Sve sastojke izmesamo i zamesimo glatko testo.Odma podelimo ga na dva jednaka dela i na pobrasnjen sto razvucemo koru prema dimenzije pleha(kod mene 25 x 37).Tavu premazemo sa uljem i pobrasnimo i stavimo unutra prvo testo.
  2. 2
    Belance izmutimo dobro i malo po malo dodajemo secer da dobijemo cvrsti sneg.Unutra stavimo kasiku po kasiku kokosa i dobro izmesamo da se masa izednaci.Smesu stavimo vrz testo i dobro izramnimo sa kasikom.
  3. 3
    Na pobrasnjen sto razvucemo i drugu koru i pazljivo je stavimo vrz belance.Pecemo u zagrejanoj pecnici na 180 C 20 min.
  4. 4
    Zumance penasto umutimo dodajemo prasak za puding i 100 ml.mleka i sve dobro izmesamo..Ostatak mleka skuvamo i kad je mleko gotovo dodajemo puding i zumace i na srednja temperatura kuvamo gusti krem.
  5. 5
    Kad je gotovo sklonimo sa vatre i ostavimo da se hladi.
    Na stranu izmutimo margarin i secer u prahu i unutra dodajmo ohladjeni puding i sve dobro izmutimo.
  6. 6
    Na ohladjeno testo stavimo zuti fil i ostavimo u frizider da se ohladi oko pola sata.
    Ukrasimo kolac sa otopljenu cokoladu ili samo sa kokosa i isecemo na kriške.

Нема коментара:

Постави коментар