субота, 10. мај 2014.

.....

 „HOUSEWIFE“ CAKE



7 570x412 Housewife Cake

Sastojci:

Biskvit:

  • 4 bjelanaca
  • 8 kašika šećera
  • 5 kašika mljevenih oraha
  • 2 kašike brašna
  • 1/2 praška za pecivo

Fil 1:

  • 4 žumanca
  • 100 g šećera
  • 200 g margarina
  • 40 g čokolade za kuhanje
  • 250 g mljevene plazme (ili nekog drugog keksa)
  • oko 150 ml soka od pomorandže

Fil 2:

  • 350 ml slatke pavlake
  • 200 g sitno sjeckanog keksa „Domaćica“
  • 5 g instant želatine fix

Krema:

  • 200 ml mlijeka
  • 60 g čokolade za kuhanje
  • 125 g šlag pjene/prah

Dekoracija:

  • dekoraciju šlag pjena, krema
  • ili slatka pavlaka

Priprema:

Biskvit:

  1. Umutiti bjelanca i šećer u čvrst snijeg.
  2. Dodati mljevene orahe, brašno i prašak za pecivo, pa sipati u kalup (obložen papirom za pečenje).
  3. Peći na 180°C.
  4. Pečen biskvit ostaviti da se ohladi, pa odstraniti papir za pečenje.

Fil 1:

  1. Na pari umutiti žumanca i šećer, pa dodati čokoladu. Kad se čokolada otopi, maknuti i dodati. Dobro izmiksati, pa ostaviti da se prohladi.
  2. Sjediniti mljeveni keks i sok od naranče, pa dodati u fil sa žumancima. Sve dobro sjediniti.
  3. Sipati preko hladnog biskvita.

Fil 2:

  1. Vrhnje umutiti u čvrst šlag, pa dodati želatinu fix. Izmiksati. Dodati sitno sjeckan keks „Domaćica“, pa promiješati.
  2. Sipati preko fila 1, pa ostaviti u frižider, da se stegne (dva- tri sata). Zatim maknuti ivicu kalupa.
  3. Kuhati mlijeko i čokoladu 3-4 minute. Ohladiti, pa dodati prah šlag pjene.
  4. Dobro izmiksati, pa cijelu tortu premazati kremom.
  5. Umutiti i vrhnje za šlag ili šlag pjenu/kremu, pa cijelu tortu dekorisati. Kad se krema ohladi i stegne, rezati tortu na parčad!

 Milijun komada


Sastojci
tijesto
 250 g brašna
250 g oraha
250 g šećera
250 g margarina
2 žutanjka

nadjev
  čokolada, linolada ili pekmez

Priprema

1
Sve sastojke zamjesite skupa, te ostavite pola sata u frižderu da se tijesto stegne.
Oblikujete malene kuglice i slažite u protvan na papir za pečenje.
Na svakoj kuglici utisnite malu rupicu (rupica bi trebala biti cca debljine olovke).
Stavite peći na 15tak minuta na 150°C.
Računajte na to da će se kuglice malo spljoštiti tjekom pećenja te napravite dovoljan razmak između njih kako se ne bi spoji.
2
Od ove količine tjesta trebali bi dobiti 4 protvana za ispeći.
3
Što manje kuglice radite, to će biti ljepši kolačići.
4
Kad se kolačići ohlade, napunite ih rastopljenom čokoladom, pekmezom, linoladom ili čime već želite ;)
Posluživanje
Umjesto oraha. u tijesto možete staviti i bademe ili lješnjake ili kombinirati svega po malo.


Нема коментара:

Постави коментар