субота, 29. новембар 2014.

sv Nikola...torte

POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM


POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM
POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM
Potrebno je:
700ml.fante(pomorandža)
6kašika šećera
3pudinga od vanile
1margarin
5kašika prah šećera
            +
400g.posnog keksa
400g.medenog srca

                      Priprema:
      600ml.fante-da provri.Sastaviti puding sa šećerom pa dodati 100ml.fante i sve zajedno sipati u provrelu fantu neprestano muteći dok se puding ne zgusne.
Ohladiti pa u ohladjeno dodati umućeni margarin sa šećerom u prahu.
Filovati:
200g.posnog keksa topiti u fantu i redjati na tacnu za tortu,zatim premazati filom pa poredjati medeno srce koje smo proboli viljuškom i potapali u fantu.
Opet fil pa keks pa opet fil i odozgo staviti ili posni šlag ili topljenu čokoladu.
POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM
https://www.blogger.com

POSNA LEŠNIK TORTA

POSNA LEŠNIK TORTA
POSNA LEŠNIK TORTA

1pakovanje rozen korice.
Fil:
    1margarin
    250g.prah šećera
    300g.mlevenih i pečenih lešnika
    1puding od vanile
    300ml.vode
           +
     300g.posnog šlaga  

Posebno se kuva puding od vanile sa vodom.
U skuvani i ohladjeni puding dodati umućen margarin sa šećerom u prahu.
Sve dobro izmiksati pa dodati 1kašiku šlaga u prahu,i mleveni lešnik.
A ostali šlag dobro umutiti sa kiselom vodom.
Filovati:
          kora-fil-umućen šlag,kora-fil-umućen šlag......
Posna lešnik torta
(potrebno je po dve kašike fila i dve kašike šlaga)


POSNA SNIKERS TORTA

POSNA SNIKERS TORTA
POSNA SNIKERS TORTA


Kore I i III:

200g.brašna
1prašak za pecivo
5kašika šećera
50g.mlevenog kikirikija
2dl.kisele vode
50ml.ulja
                U činiji sastaviti brašno,pecivo,šećer i kikiriki,dodati i ulje i kiselu vodu-sve sjediniti varjačom.
Smesu izliti u pleh(38x26)i peći na 200.C oko 10-15min.
Na isti način napraviti još jednu koru.

Kora II:
           200g.brašna
1prašak za pecivo
5kašika šećera
50g.mlevenog kikirikija
2dl.kisele vode
50ml.ulja
2rebra izrendane čokolade
                                       Sve sastaviti i peći koru na 200.C oko 10-15min.

Fil:
    1,5lmleka od soje(ja sam stavila sok od narandže)
150g.šećera
150g.gustina
250g.margarina
50g. čokolade

Grilijaš:
         250g.šećera
         200g.pečenog neslanog kikirikija

Prvo napraviti grilijaš,da bi se ohladio.Na tihoj vatri karamelizovati šećer pa dodati kikiriki,izliti u tepsiju sa papirom za pečenje i ohladiti.
Ohladjen grilijaš samleti.
         Skuvati zatim fil-ohladiti ga pa dodati umućen margarin.
Fil podeliti na dva dela.
I deo-dodati mleveni grilijaš
II deo-dodati otopljenu(50g.)čokoladu.
 Filovati:KoraI-čokoladni fil.pa fil sa grilijažom.
Kora II-čokoladni fil,pa fil sa grilijašem.
Kora III-odozgo čokoladni fil a okolo filom od grilijaša.
Tortu premazati otopljenom čokoladom
(100g.čokolade-4kašika ulja)

Hvala na ovom divnom receptu blogu Majina kuhinja
Torta je veoma ukusna i baš "velika".

POSNA ČOKOLADNO-ANANAS TORTA

Kore:

3čaše od jogurta brašna
2čaše od jogurta šećera
2čaše od jogurta kisele vode
2kesice vanilin šećera
1kesica sode bikarbona
1kašika kakaaPosna čokoladno-ananas torta



Fil I-
6kašika džema(ja sam stavila džem od šljiva)
50g.istopljene posne crne čokolade

Fil II-
500ml.soka od ananasa
1puding od vanile
4kašike gustina
150g.posnog margarina
4kašike šećera



Skuvati puding sa šećerom i gustinom pa fil ohladiti u ohladjeni fil dodati umućen margarin.

Sastaviti masu za kore pa podeliti na dva jednaka dela.Peći prvo jednu koru na 180.C oko 10-15 min.

(zavisi od vaše rerne).A zatim i drugu koru.Dimenzije pleha 36 x 36.

Ispečene kore podeliti na pola tako da dobijemo četri kore.


Filovati kore prvo sa filom I (džem i istopljena čokolada)


A zatim fil II- skuvani beli fil


Isfilovati tako četri kore a odozgo može rendana čokolada ili posan šlag.
Što više stoji sve je lepša a korice su mekane ko pamuk....






GUMENI KOLAČ(kolač bez jaja)

Za koru:

5 dl . mleka
100 g šećera
4 kašike pekmeza (koristila sam pekmez od šljiva)
4 kašike ulja
2 kašike kakaa
2 kesice vanilin šećera
1 kašika peciva
250 g brašna
Fil:

5 dl. mleka
5 kašika gustina
150 g šećera
2 kesice vanile
250 g margarina
1 manji limun - sok i rendana korica

Priprema:

GUMENI KOLAČ(kolač bez jaja)
GUMENI KOLAČ(kolač bez jaja)


Sve sastojke za kore sastaviti i dobiće se masa gusta kao za palačinke.
 U tepsiju staviti papir (23x32). Smesu podeliti jednako na 4 dela.

Zatim svaku koru peći na 180 C oko 8-9 minuta. Kora je sjajna i glatka.

 šećer,vanilu i gustin pomešati sa malo mleka, a ostatak mleka staviti da vri, zatim sipati sastavljenu smesu u provrelo mleko. Kuvati dok se smesa ne zgusne kao puding.

 Skuvan fil skloniti sa vatre i dodati limunov sok i rendanu koru limuna. Fil zatim ohladiti. Ohlađeni fil sastaviti sa umućenim margarinom. Fil podeliti na 4 jednaka dela.


 Filovati: kora-fil, kora-fil, kora-fil, kora-fil.


 Odozgo staviti izrendanu čokoladu (50 g).



Нема коментара:

Постави коментар