субота, 13. септембар 2014.

sarlota

                                 Bomba

 Bomba
Recept sam dobila davno (prije 20 godina) ; najomiljeniji kolač mog sina
Dodaj recept u

    Coolericu
    Jelovnik

    Omiljen
    Alati

    Recept
    Komentari

Bomba /slika/253090/
Sastojci

    Sastojci
     6 komada svježih jaja (po mogućnosti domaćih)
     15 dag šećera u prahu
     20 dag maslaca
     2o dag čokolade za kuhanje
     2 jušne žlice gorkog kakaoa
     cca 30 dag piškota
     cca 3 dl hladnog mlijeka
     2 jušne žlice ruma
     2 dl vrhnja za šlag

Dodaj u popis za kupnju
Priprema

Težina:
    Jednostavno

    1
    Žutanjke i šećer dobro izmiksati.
    2
    Dodati maslac izrezan na komade (treba biti sobne temperature) i miksati dalje tj dok smjesa ne postane fina kremasta.
    3
    Čokoladu otopiti na pari i ručno umiješati u smjesu žutanjaka, zatim umiješati 2žlice kakaoa (prethodno prosijati).
    4
    Bjelanjke istući u čvrst snijeg i također ručno umiješati u prethodnu smjesu.
    5
    U okrugli kalup slagati piškote koje smo prethodno umakali u mlijeko i rum. Najprije slagati uz obruč kalupa i to da prvo uzmemo jednu piškotu i stavimo je uz obruč kalupa, izmjerimo visinu obruča, piškotu prerežemo do visine obruča i slažemo. Na dno kalupa slažemo ostatke od prerezanih piškota i dodajemo po potrebi još, dok ne popunimo cijelu površinu.Ulijemo kremu u kalup, poravnamo, prekrijemo folijom i spremimo u hladnjak da se krema stvrdne.Najbolje je ostavit preko noći.
    6 Bomba … /slika/253093/
    Sutradan stučemo šlag i prekrijemo bombu. Ohladimo još malo i uživamo

Posluživanje

Nema bojazni da će se krema topiti i da joj treba želatina ili da ju trebate zalediti - naprotiv, tako je fino kremasta i kompaktna i kad ju poslužite i usred ljeta <3

Sastojci

Priprema

  1. Žutanjke i šećer dobro izmiksati.
  2. 2
    Dodati maslac izrezan na komade (treba biti sobne temperature) i miksati dalje tj dok smjesa ne postane fina kremasta.
  3. 3
    Čokoladu otopiti na pari i ručno umiješati u smjesu žutanjaka, zatim umiješati 2žlice kakaoa (prethodno prosijati).
  4. 4
    Bjelanjke istući u čvrst snijeg i također ručno umiješati u prethodnu smjesu.
  5. 5
    U okrugli kalup slagati piškote koje smo prethodno umakali u mlijeko i rum. Najprije slagati uz obruč kalupa i to da prvo uzmemo jednu piškotu i stavimo je uz obruč kalupa, izmjerimo visinu obruča, piškotu prerežemo do visine obruča i slažemo. Na dno kalupa slažemo ostatke od prerezanih piškota i dodajemo po potrebi još, dok ne popunimo cijelu površinu.Ulijemo kremu u kalup, poravnamo, prekrijemo folijom i spremimo u hladnjak da se krema stvrdne.Najbolje je ostavit preko noći.
  6. 6 Bomba …
    Sutradan stučemo šlag i prekrijemo bombu. Ohladimo još malo i uživamo

Posluživanje

Nema bojazni da će se krema topiti i da joj treba želatina ili da ju trebate zalediti - naprotiv, tako je fino kremasta i kompaktna i kad ju poslužite i usred ljeta <3
  • fine-nepecene-torte

  • markiza
  • Нема коментара:

    Постави коментар