субота, 13. септембар 2014.

LOVAČKI AJVAR

                                 LOVAČKI AJVAR

Ovaj ajvar je jednostavan i brz za napraviti.A ukusaaan.......... 

Sastojci

  •  3 kg paprike crvene/za ajvar/
  •  1/2 l kuhanog paradajza
  •  25 dkg šećera
  •  5 dkg soli
  •  2 dcl Kiska /9 % ocat /
  •  2 dcl ulja
  •  3 čena češnjaka
  •  1 feferon
  •  1 goveđa kocka za juhu
  •  1 šaka sjeckanog peršina
  •  1 konzervans

Priprema

  1. 1 paprika
    Crvenu papriku dobro oprati .
  2. 2 LOVAČKI AJVAR
    Zatim ju očistiti od sjemena i izrezati na "rezance"
    /kao za sataraš/
    Staviti u veliku posudu u kojoj će se i kuhati.........
  3. 3
    Zatim dodavati sve ostale sastojke kako su i napisani.Jedino češnjak i feferon isjeckati na sitnije.
  4. 4
    Peršin.list i konzervans ostaviti za pred kraj kuhanja.......
  5. 5
    Sve skupa staviti na jaku vatru i kuhati uz stalno miješanje
  6. 6
    Kad zakuha-mješati i kuhati sat vremena.
    Na kraju sraviti perš.list i konzervans.
  7. 7 LOVAČKI AJVAR
    Ajvar se lijepo ukuha i zgusne !
    Vruć ajvar sipati u priređene oprane staklenke,
  8. 8 LOVAČKI AJVAR
    Staklenke zatvoriti sa poklopcima i okrenuti naopako tj, na poklopac.Tako se ajvar lijepo vakumizira i bolje se održi. Nakon pola sata staklenke okrenuti u normalan položaj.

Posluživanje

Tako je fin i ukusan,da ga se može koristiti na više načina po vlastitom odabiru.....

Нема коментара:

Постави коментар