четвртак, 4. септембар 2014.

eminadelic

                                 Zamotani hrskavi bataci

Jednostavno, brzo i ukusno...

Sastojci

  •  4 bataka
  •  1 pakovanje lisnatog tijesta
  •   ulje
  •  po ukusu vegeta, so i biber
  •  11 kasika persuna
  •  4 kasike vajkrema ili kajmaka
  •  1 kesica parmezana
  •   izrendanog sira trapista

Priprema

  1. 1 Zamotani hrskavi bataci :)
    Batake pouljiti, zaciniti i dodati im persun...
    Prziti batake u dubljoj tavi na ullju dok lijepo ne porumene...
    Lisnato tijesto lijepo razvaljati i podijeliti na cetri jednaka dijela...Svaki dio tijesta premazati vajkremom ili kajmakom i posuti parmezanom...I izrendanim sirom trapistom.
  2. 2 Zamotani hrskavi bataci :)
    U svaki dio umotati batak..I zamotati ga pa krajeve pritisnuti viljuskom.
    Peci u zagrijanoj pecnici nekih 20-25 min...Dok lijepo tijeso ne porumeni...
  3. 3 Zamotani hrskavi bataci :)
    Bakatcic ce biti hrskav, sir otopljen i tijesto mehko.
  4. 4 Zamotani hrskavi bataci :)


  5.         Uljevak od spinata i tikvice preliven kajmakom

    Uljevak od spinata i tikvice preliven kajmakom:)

    Sastojci

    Priprema

    1. 1 Uljevak od spinata i tikvice preliven kajmakom:)
      Tikvicu izrendati pa  posoliti i ostaviti da vodu pusti pa ja dobro iscijediti....
    2. 2 Uljevak od spinata i tikvice preliven kajmakom:)
      U posudu staviti tikvicu, spinat, jaja, sir, brasno sa praskom za pecivo,, kukuruzno brasno,posoliti i zamutiti sa jogurtom ...
    3. 3 Uljevak od spinata i tikvice preliven kajmakom:)
      Neka smjesa bude gustoce kao na slici...
    4. 4 Uljevak od spinata i tikvice preliven kajmakom:)
      Staviti uljevak u rernu i peci nekih 20-30 minuta dok lijepo ne porumeni.Izvaditi uljevak izrezati ga kao na slici Onda ga na kraju preliti domacim kajmakom...I vratiti jos malo u rernu koju smo vec iskljucili....Taman neka lijepo upije kajmak...
    5. 5 Uljevak od spinata i tikvice preliven kajmakom:)
      Meni je licno ljepota ukusa uopste pita u kajmaku...Kad imam domaci kajmak tad mi je ukus bilo koje pite, uljevaka najbolji...



  6.                                  Punjene przenice 

    Sta li cete ujutro  za dorucak :)Probajte toplo preporucujem....Przenice na malo drugaciji  nacin

    Punjene przenice :)

    Sastojci

    Priprema

    1. 1 Punjene przenice :)
      Kriske tosta ili hljeba kojeg imate...Ja sam koristila crni tost sa sjemenkama...Pripremite...
      Kao dimljeni sir, trapist i salamu...
      Na svaku krisku namazati sir pa redati salamu, majonezu i trpist pa kecap...I sastaviti kriske...

    2. 2 Punjene przenice :)
      Umtiti jaja...Posoliti i dodati bijeli luk u prahu...
      Uvaljati kriske..
    3. 3 Punjene przenice :)
      Prziti ih na srednje jakoj vatri...
      I sa jedne i sa druge strane...
    4. 4 Punjene przenice :)

      Izvaditi na ubrus..Da masnocu upije..
    5. 5 Punjene przenice :)

            Spinat u mlijeku 


      Spinat  u mlijeku :)

      Sastojci

      Priprema

      1. 1 Spinat  u mlijeku :)
        Spinat ocistiti i prokuhati pa ga dobro ocijediti od vode...
      2. 2 Spinat  u mlijeku :)
        Na puteru proprziti bijeli luk i dodati mu brasno..Ja volim da proprzim bijeli luk prije brasna jer mi da bolji okus..
      3. 3 Spinat  u mlijeku :)
        U to dodati spinat...Sve zajedno izmijesati...
      4. 4 Spinat  u mlijeku :)
        I zaliti mlijekom...Kratko prokrckati...
      5. 5 Spinat  u mlijeku :)
        Pred kraj zaciniti..
      6. 6 Socni fileti :)
        Servirati i uzivati

                     Zalogajcici u kajmaku

        Zalogajcici u kajmaku :)

        Sastojci

        •  300 gr fasiranog mesa
        •  1 saka rize
        •  1 kasika persuna
        •  1 kasikica origana, so i vegeta
        •  1 glavica sitno izrendanog luka
        •  2 cehna sitno izrendanog bijelog luka
        •  Jos potrebno:
        •  150 ml vrhnja za kuhanje
        •  5-7 kasika kajmaka

        Priprema

        1. 1 Zalogajcici u kajmaku :)
          Od navedenih sastojaka napraviti okrugle zalogajice...
        2. 2 Zalogajcici u kajmaku :)
          Kao na slici...
        3. 3 Zalogajcici u kajmaku :)
          Pa ih prziti na ulju i povegetiti...Neka se lijepo isprze...
        4. 4 Zalogajcici u kajmaku :)
          Pred kraj im dodati vrhnje i kajmak...
        5. 5 Zalogajcici u kajmaku :)
          Neka se kratko prokrca sve i tako sjedine okusi...
        6. 6 Pire od brokulica sa krompirom i rizom :)
          Ja sam servirala uz kriske nnamazane ajvarom i pore od brokulice sa rozom po ovom recepticu :
          http://www.coolinarika.com/preview/recept/pire-od-brokulica-sa-krompirom-i-rizom-/

                                       Uljevak od žare

      Zara zdravlja puna...  

      Uljevak od zare :)

      Sastojci

      Priprema

      1. 1 Uljevak od zare :)
        Sve sastojke osim zare sjediniti...
        Zaru prokuhati u dvije vode...Pa je isjeckati i dodati smjesi..
      2. 2 Uljevak od zare :)
        Smjesu umutiti da bude kao na slici gustoce...
        Pouljiti tepsiju i u nju sipati pripremljenu smjesu..
      3. 3 Uljevak od zare :) 
        Peci na 200 C oko 30 min ili dok lijepo ne porumeni..
        Preliti kajmakom koji smo pomijesali samalo mlijeka i vratiti kratko u rernu...

Нема коментара:

Постави коментар