уторак, 19. август 2014.

zacarana-kuhinjica.

Čokoladni mus






  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 gr čokolade
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 30 gr maslaca


Još je potrebno:

  • 150 gr krem šlaga
  • 200 ml kisele vode


Priprema:
  1. Prvo na pari otopite čokoladu, maslac i maslinovo ulje. 
  2. U jednu činiju stavite belanac i penasto ga umutite  sa šećerom. 
  3. U drugu činiju sipajte slatku pavlaku i čvrsto je umutite. 
  4. Spojite belanac i pavlaku i zajedno promešajte mikserom. 
  5. U penasto umućena žumanca dodajte otopljenu čokoladu i promešajte. 
  6. Čokoladu i žumanca dodajte lagano u umućena belanca i slatku pavlaku.
  7. Sipajte mus u čaše i odozgo ukrasite krem šlagom koji ste umutili sa kiselom vodom.
Od ove mere sam napunila 6 dezertnih čaša.



Posna proja sa tikvicama





Za testo je potrebno:
  • 500 gr projinog brašna
  • 500 gr pšeničnog brašna
  • 200 ml ulja
  • 700 ml kisele vode
  • 550 gr rendanih tikvica
  • 1 kašičica soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
Za posipanje je potrebno:
  • lan
  • susam
Sve potrebne sastojke za proju stavite u vanglicu i izmešajte varjačom. U veliki pleh od rerne stavite papir za pečenje i preko sipajte pripremljenu masu. Odozgo pospite lanom i susamom i pecite proju na 220 stepeni.

 Andjelin san




  
POTREBNO JE:

18 jaja
100 gr šećera
500 gr prah šećera
2 margarina
200 gr plazme
600 gr otopljene čokolade
500 gr krem šlaga
1/2 l mleka ili kisele vode
Korice:

PRVO:
Umutiti 250 gr prah šećera i 1 margarin, zatim dodati 9 žumanca, pa 300 gr otopljene čokolade i na kraju 100 gr plazme.

DRUGO:
Umutiti 9 belanaca i 50 gr šećera;
Sada belanca polako dodavati u prvi deo i rucno veoma lagano izmesati. Masu podeliti tri dela i peći korice. U pleh veličine 38cm x 27cm staviti papir za pečenje i staviti umućenu masu i peći.
NAPOMENA:

Ja izdelim materijal i svaku koricu mutim ponaosob kako bi mi korice bile jednake.
Fil:
Umutite potpuno isto kao za korice.
Zatim umutiti 500g krem šlaga od vanile u 500g mleka.

Filovanje: KORA-FIL-KREM SLAG-KORA ...

Нема коментара:

Постави коментар