Čokoladni mus
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 200 ml slatke pavlake
- 200 gr čokolade
- 3 kašike maslinovog ulja
- 30 gr maslaca
Još je potrebno:
- 150 gr krem šlaga
- 200 ml kisele vode
Priprema:
- Prvo na pari otopite čokoladu, maslac i maslinovo ulje.
- U jednu činiju stavite belanac i penasto ga umutite sa šećerom.
- U drugu činiju sipajte slatku pavlaku i čvrsto je umutite.
- Spojite belanac i pavlaku i zajedno promešajte mikserom.
- U penasto umućena žumanca dodajte otopljenu čokoladu i promešajte.
- Čokoladu i žumanca dodajte lagano u umućena belanca i slatku pavlaku.
- Sipajte mus u čaše i odozgo ukrasite krem šlagom koji ste umutili sa kiselom vodom.
Od ove mere sam napunila 6 dezertnih čaša.
Posna proja sa tikvicama
Za testo je potrebno:
- 500 gr projinog brašna
- 500 gr pšeničnog brašna
- 200 ml ulja
- 700 ml kisele vode
- 550 gr rendanih tikvica
- 1 kašičica soli
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- lan
- susam
Sve potrebne sastojke za proju stavite u vanglicu i izmešajte varjačom. U
veliki pleh od rerne stavite papir za pečenje i preko sipajte
pripremljenu masu. Odozgo pospite lanom i susamom i pecite proju na 220
stepeni.
Andjelin san
:
Torte
18 jaja
100 gr šećera
500 gr prah šećera
2 margarina
200 gr plazme
600 gr otopljene čokolade
500 gr krem šlaga
1/2 l mleka ili kisele vode
PRVO:
DRUGO:
NAPOMENA:
Ja izdelim materijal i svaku koricu mutim ponaosob kako bi mi korice bile jednake.
Zatim umutiti 500g krem šlaga od vanile u 500g
mleka.
Filovanje: KORA-FIL-KREM SLAG-KORA ...
POTREBNO JE:
18 jaja
100 gr šećera
500 gr prah šećera
2 margarina
200 gr plazme
600 gr otopljene čokolade
500 gr krem šlaga
1/2 l mleka ili kisele vode
Korice:
PRVO:
Umutiti 250 gr prah šećera i 1 margarin, zatim dodati 9 žumanca,
pa 300 gr otopljene čokolade i na kraju 100 gr plazme.
DRUGO:
Umutiti 9 belanaca i 50 gr šećera;
Sada belanca polako dodavati u prvi deo i rucno veoma lagano izmesati. Masu podeliti tri dela i peći korice. U pleh veličine 38cm x 27cm staviti papir za pečenje i staviti umućenu masu i peći.
Sada belanca polako dodavati u prvi deo i rucno veoma lagano izmesati. Masu podeliti tri dela i peći korice. U pleh veličine 38cm x 27cm staviti papir za pečenje i staviti umućenu masu i peći.
Ja izdelim materijal i svaku koricu mutim ponaosob kako bi mi korice bile jednake.
Fil:
Umutite potpuno isto kao za korice.
Umutite potpuno isto kao za korice.
Filovanje: KORA-FIL-KREM SLAG-KORA ...
Нема коментара:
Постави коментар