Dekorativna rolada

Čim sam naišla na ovaj recept s bloga La receta de la felicidad nisam imala mira dok nisam isprobala ovu vrstu dekoracije biskvita. Od tada je prošlo već godinu dana, ali oduševljenje još nije splasnulo. Iznenadila sam se koliko je ova dekoracija  jednostavna, brza i definitvno učinkovita. Od tada sam htjela probati još nekoliko varijanti iscrtavanja i boja, ali nikako da se uhvatim u koštac s vremenom. Isto tako sam namjeravala to isprobati na nekoj drugoj vrsti biskvita, jer više volim prozračne i lagane biskvite, tako da ukoliko se netko odvaži neka javi dojmove! Pošto nam Božić stiže ovo je i više nego odličan izbor za vaš blagdanski stol.
Decorative swiss roll
Originalni recept

Sastojci za biskvit (pleh 28x33cm)
6 jaja
180 g brašna
180 g šećera
prstohvat soli
Krema od sira
80 g omekšalog maslaca
200 g krem sira (ABC, Dukatela)
130 g šećera u prahu
Par kapi esencije vanilije
100 g malina
Dekorativna pasta na biskvitu
1 bjelanjak
40 g brašna
30 g šećera
30 g maslaca sobne temperature
Nekoliko kapi prehrambene boje po želji
Za kremu dobro promiješajte omekšali maslac, sir, vaniliju, šećer u prahu i stavite u hladnjak.Na papiru veličine pleha u kojem ćete peći biskvit nacrtajte flomasterom dekoraciju po želji.Papir na kojem ste nacrtali dekoraciju stavite na pleh, a na njega papir za pečenje na kojem ćete precrtati dekoraciju pastom.
Za dekorativnu pastu dobro promiješajte sve sastojke. Stavite ju u slastičarsku vrećicu sa tankim nastavkom ili u vrećicu za zamrzavanja kojoj ćete odrezati vrh.
Na papir za pečenje precrtajte dekoraciju koja Vam se nalazi ispod papira za pečenje. Pleh stavite u zamrzivač dok pripremate biskvit.
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.
Za biskvit miksajte jaja i šećer dok ne dobijete pjenastu i gustu smjesu. Dodajte brašno i sol koje ste prethodno prosijali i sve dobro promiješajte. Dekorativnu pastu izvadite iz hladnjaka i na nju prelijte biskvit pa ga pažljivo poravnajte.
Pecite ga cca 10 minuta. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i pažljivo odlijepite papir za pečenje. Urolajte ga u čistu kuhinjsku krpu, tako da dekorativna strana bude dolje.
Ohladjeni biskvit premažite kremom, poslažite maline i zarolajte ga, stavite u hladnjak da se malo ohladi i poslužite.
Filed under slatko/sweet, torta/cake