субота, 5. јул 2014.

 Kinder torta u četiri boje



sastojci

osnovna smesa

240 ml. vode
100 gr. šećera
3 vanilin šećera
400 gr. mleka u prahu
250 gr. maslaca sobne temperature

i još

I sloj-podloga

100 gr. mlevenog plazma keksa
100 gr. mlevenih oraha
6 kašika mleka

II sloj
150 gr. čokolade za kuvanje

III sloj
150 gr. bele čokolade

IV sloj
2 dcl. slatke pavlake ili 1 umućen šlag

Priprema

Prokuvati vodu, šećer i vanilin šećer. Skloniti sa vatre i postepeno dodavati mleko u prahu stalno muteći mikserom. Zatim dodati i maslac, sve izmiksati da se dobije ujednačen i gladak krem.
Od ove smese odvojiti 200gr. i dodati keks, orahe i mleko. Izmešati i rasporediti u kalup prečnika 20 cm.
Ostaviti u zamrzivač nekoliko minuta dok se ne pripremi drugi sloj.

Čokoladu za kuvanje istopiti pa sjediniti sa polovinom preostale smese od mleka u prahu. Mešati da se dobije fina krema i preliti preko sloja od keksa. Vratiti u zamrzivač desetak minuta.

Belu čokoladu istopiti pa sjediniti sa preostalom smesom od mleka u prahu. Rasporediti preko tamnog dela.
Torticu držati u frižideru nekoliko sati, može i preko noći. Skloniti obruč i naneti šlag ili umućenu slatku pavlaku.

Na fotografiji je krem sa crnom čokoladom. 

Нема коментара:

Постави коментар