петак, 20. јун 2014.

         DJEVREK POGACA SA SIROM

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Zamesiti testo od navedenih sastojaka,ostaviti ga da naraste.
  2. 2
    Razvuci oklagijom koru debljine pola prsta.
  3. 3
    Testo vaditi casom kao za krofne i redjati u dublju tepsiju ili serpu,tako da svaki krug legne na polovinu prethodnog,a izmedju kako stavljate koji krug testa,odmah stavljate i fil.
  4. 4
    Ostaviti pogacu 20-ak min.da naraste,premazati je  umucenim zumancetom,posuti susamom i peci na 220 stepeni oko 30 min,kad porumeni mozete staviti odozgo foliju,da ne izgori.
  5. 5
    fil:margarin,jaje i sir viljuskom sjediniti,sira treba toliko da kad se sve izmesa,udubljenje u dubokom tanjiru bude puno.

Posluživanje

umesto ovog fila mozete napraviti pizza fil:izrendajte sve sastojke za pizzu,pomesajte sa kecapom,dodajte origano,svaki krug testa premazite malo omeksanim margarinom,dalji postupak je isti....ili fil po vasoj zelji.
  •        
  •     

Нема коментара:

Постави коментар