петак, 13. јун 2014.

                                 Nougat-Torta

Pijenasta i kremasta !

Sastojci

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Za tijesto/podlogu:
    Narežite maslac na manje komadiće. Stavite sve sastojke za tijesto u jednu zdjelu i zamijesite prhko tijesto. Spremite ga od prilike 30 min. u hladnjak, zamotan u prozirnu foliju.

    Kalup veličine 26 cm namastite i pobrašnite - rernu ugrijte na 170 C.

    Tijesto razvaljajte i obložite kalup (treba samo dno kalupa biti pokriven) i ubodite sa vilicom tijesto na više mijesta.
    Pecite ga od prilike 15 - 20 min na 170 C.
    Kad je pečeno - ostavite da se podpuno ohladi.
  2. 2
    Za fil:
    Prašak za puding razmutite sa par žlica mlijeka.
    Preostalo mlijeko staviti da se kuha. Kad zakuha umiješajte razmućeni puding i kuhajte uz stalno miješanje od prilike 1-2 minute.
  3. 3
    Nougat narežite na manje kockice i stavite ga u vruć puding - miješati dok se nougat otopi i sjedini sa pudingom.

    Listove želantine staviti u hladnu vodu da omekšaju.

    Kad se puding malko ohladio (nesmije biti prevruć) u njega umiješati omekšanu i ocijeđenu želantinu - dok se otopi. Ostaviti puding da se podpuno ohladi.
  4. 4
    Vrhnje za šlag i vanilin šećer dobro sa mikserom izraditi da dobijete čvrst šlag.

    1/3 šlaga dodati u nougat-kremu i dobro umiješati. Kad se sastojci dobro pomiješaju dodati preostali šlag i opet sve dobro izmiješati.

    5 žlica Amaretta i 5 žlica mlijeka u jednoj zdjeli izmiješati - sa tim namočite piškote.
  5. 5
    Podlogu/pečeno i ohlađeno tijesto vratite u kalup sa obručom.

    Na tijesto stavite 1/3 kreme pa posložite po kremi pola namočeni piškota - na njih stavie drugu trećinu kreme - pa opet namočene piškote i na kraju ostatak kreme.

    Tortu ostavite par sati (najbolje preko noći) u hladnjaku da se krema može fino stegnuti.
  6. 6
    Vrhnje za šlag, vanilin šećer i šlag fix izradite sa mikserom u čvrst šlag.
    Nakon toga maknite obruč i stavite na tortu čvrsti šlag i po želji pospite tortu sa kakaom.

Нема коментара:

Постави коментар