четвртак, 5. јун 2014.

kolač sa jagodama


Čokoladni kolač sa jagodama


Sastojci: 200 g omekšalog maslaca, 200 g šećera, 2 jaja, 50 g istopljene čokolade za kuvanje, 3 kašike kisele pavlake, 60 ml jogurta, 1 kesica pudinga od čokolade (u prahu), 3 kašičice čokolade u prahu, prstohvat soli, 1 kesica praška za pecivo, 240 g brašna, 300 g seckanih jagoda

Priprema:

Umutiti maslac i šećer, pa postepeno dodavati jedno po jedno jaje i istopljenu čokoladu. Sve fino umutiti. Pomešati kiselu pavlaku i jogurt, posebno prosejati puding od čokolade. Čokoladu u prahu, prstohvat soli, prašak za pecivo i brašno pomešati sa prahom od pudinga.


 U masu sa jajima naizmenično dodavati  mešavinu jogurta i pavlake i mešavinu sa brašnom dok se ne upotrebe svi sastojci. Zagrejati rernu na 180 C, pleh dimenzija 20 x 30 cm obložiti papirom za pečenje. U pripremljen pleh sipati pola mase, poređati seckane jagode, preliti drugom polovinom mase i poravnati.

Peći oko 30 minuta (proveriti čačkalicom da li je gotovo). Pečeni kolač ukrasiti seckanim jagodama i posuti šećerom u prahu.

Prijatno!:)


Нема коментара:

Постави коментар