петак, 20. јун 2014.

kolac na metre....

                                 Metraž


Sastojci

Priprema


  1.  Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg.Posebno mutiti žutanjke sa šećerom ,dodati ulje ,vodu i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.Lagano umiješati bjlanjke.
  2. 1
    Kalupe (ja ih obložim papirom za pečenje jer je puno lakše izvaditi biskvit).U 1 kalup izliti pola smjese a u drugu polovicu dodati kakao ,izliti u drugi kalup i peći u zagrijanoj pećnici na 200c 20min ,smanjiti na 150c i peći još 10 min(pečenje prilagoditi svojoj pećnici jer nisu sve iste.

  3. 2
    Dok se biskvit peče stavimo mlijeko da zakuha ,1dcl odvojimo od mlijeka i izmiješamo gustin ,dodamo prokuhanom mlijeku i kuhamo dok ne bude gusto.Pomaknemo sa vatre i  dodamo bijelu čokoladu,miješamo dok se ne rastopi,kremu stavimo da se ohladi.
  4. 3
    maslac pjenasto izmiksati  sa šećerom u prahu i dodati u ohlađenu kremu sve izmješati .Žele bombone izrezati na tanke fete i dodati izmiksanoj kremi.
  5. 4
    Ohlađeni biskvit rezati po rebrima na fete
  6. 5
    Svaku fetu namazati kremom i slagati kao roladu .jednu tamnu ,jednu svijetlu..i tako sve dok ne namažemo sve .Roladu namazati ostatkom kreme i ukrasiti po želji .

Posluživanje

Roladu naj bolje rezati nakon nekoliko sati hlađenja u frižideru.Fete rezati ukoso i uživati .

Нема коментара:

Постави коментар