субота, 14. јун 2014.

Jogurt...

       Jogurt je super i za pomlađivanje kože!

Jeste li znali da jogurt ne godi samo našem zdravlju već i našoj ljepoti? Jogurt, posebno probiotički, čisti kožu, hrani je, osvježava, zateže i pomlađuje. Pripremite jednostavne i učinkovite maske i na vlastitoj se koži uvjerite u njegove čari.

  • Maska protiv mitesera!
Pomiješajte 2 jušne žlice jogurta i 2 čajne žličice soka od limuna. Uz nježno masiranje nanesite na dijelove lica s miteserima i ostavite da djeluje. Nakon 20 minuta isperite mlakom vodom.
  • Maska za čistu, svježu i napetu put!
Uz pomoć šireg kuhinjskog kista na prethodno očišćeno lice i vrat jednakomjerno nanesite otprilike 3 žlice jogurta i pustite da djeluje (ako ga koža nakon nekog vremena upije, nanesite ga ponovo!). Nakon 30-ak minuta isperite mlakom vodom. Za vidljivi učinak masku nanosite svakodnevno nekoliko tjedana.
  •  Anti-aging maska!
Izmiješajte 5 jušnih žlica jogurta, 15 kapi hladno prešanog maslinovog ulja i 1 žumanjak. Nanesite na prethodno očišćeno lice i vrat i pustite da djeluje. Nakon 20-ak minuta isperite mlakom vodom.
Maska od  jogurta i tekućeg meda osvježit
će lice nakon
neprospavane noći.

  • Maska nakon neprospavane noći!
Izmiješajte 5 jušnih žlica jogurta i 2 jušne žlice tekućeg meda. Nanesite na prethodno očišćeno lice i pustite da djeluje. Nakon  20-ak minuta isperite mlakom vodom.
  • Maska protiv bora!
Izmiješajte 1 jušnu žlicu jogurta, 1 jušnu žlicu sitno naribanog mesa krastavca i 1 čajnu žličicu gela aloavere. Nanesite na područje s borama i ostavite da se upije i osuši bez ispiranja lica vodom (eventualne ostatke očistite papirnatom maramicom!).
  •  Hranjiva maska!
Izmiješajte 1 jušnu licu jogurta i 1  čajnu žličicu spiruline u prahu (ili zdrobljene tablete!). Nanesite na prethodno očišćeno lice i vrat i pustite da djeluje. Nakon 20-ak minuta isperite mlakom vodom.
  •  Pakung za tijelo!
Izmiješajte čašicu jogurta s po 2 jušne žlice sitne morske soli i tekućeg meda, po 1 čašicu pirea mesa papaje i ananasa te po 1 jušnu žlicu maslinovog ulja i soka od limuna. Uz masiranje nanesite na prethodno opranu i još vlažnu kožu tijela. Pustite da djeluje 20-ak minuta i uz masiranje isperite mlakom vodom.

Нема коментара:

Постави коментар