субота, 21. јун 2014.

grasak

 CUFTE U GRASKU


Ivanin proveren recept
Predivno jelo od mladog graska i finih cuftica.


POTREBNO:
Za grasak:
-2 glavice crnog luka
-2 manje sargarepe
-600gr graska
-2 cesnja belog luka
-malo persunovog lisca
-malo mirodjije ako ste ljubitelj
-1 kasika vegete
-so po ukusu
-5 kasika ulja
-2 kasike brasna(za zgusnjavanje)
-1 kasika aleve mlevene paprike(za zgusnjavanje)
-vode da prekrije
Za cufte:
-200gr mlevenog mesa
-1 manja glavica
-2 cesnja belog luka
-4 kasike pirinca
-1 jaje
-malo prezli (1-2 kasike)
-1 kasika vegete
-malo bibera
-1 kasikica aleve mlevene paprike
PRIPREMA:
Luk sitno iseckajte,izdinstajte,dodajte grasak,narendanu sargarepu,seckani beli luk.Prelite vodom da prekrije.Stavite da se kuva.Za to vreme napravite cufte.
Cufte-luk crni i beli sitno iseckati,dodati mlevenom mesu,takodje i sve ostale sastojke stavite.Dobro izmesite masu.Pravite loptice,jednakih velicina.
Cufte ubacujete odma cim grasak prokuva,da se zajedno u isto vreme skuvaju.
Zacinite,dodajte seckano persunovo lisce.Na kraju kuvanja,zgusnite grasak smesom od brasna,mlevene paprike umucene u vodi.Sipajte polagano u grasak,mesajte i ostavite da kuva 2 minute.
Umesto ovog nacina zgusnjavanja mozete napraviti i zaprsku:
-ulje(3 kasike)stavite da se zagreje,dodajte malo brasna,proprzite zacrvenite malo sa mlevenom paprikom i uspite u grasak.Kuvajte par minuta da se jelo zgusne.Prijatno!
SVI SASTOJCI TU,SAMO JOS DA SE SKUVA :)

Нема коментара:

Постави коментар