субота, 14. јун 2014.

3 deserta za probirljive sladokusce!



3 deserta za probirljive sladokusce!
Egzotični miris i specifičan, blagi ukus kokosa, uvek je bio inspiracija domaćicama za pripremanje poslastica. Predlažemo vam oprobane recepte za kolače, a na vama je samo da ih ispečete i gustirate.
ČUPAVCI
POTREBNO JE
Za testo: 5 jaja, 200 g šećera, 1 vanilin šećer, 100 ml ulja, 1 pomorandža, 300 g brašna, prašak za pecivo
Za preliv: 150 g šećera, 100 g margarina, 150 g čokolade, 100 ml mleka, 100 g kokosovog brašna
PRIPREMA
Umutite jaja sa šećerom i vanilom, pa im dodajte rendanu koru pomorandže. Brašno prosejte sa praškom za pecivo i umešajte u masu od jaja. Sipajte masu u podmazan i brašnom posut pleh, pa pecite oko pola sata na 180 stepeni. Istopite margarin i čokoladu, dodajte mleko i zagrejte da provri. Ohlađen kolač isecite na kocke i svaku umočite u vruć preliv. Natopljenu kocku uvaljajte u kokosovo brašno.
KAIROS KOCKE
POTREBNO JE
Za koru: 2 jaja, 2 kašike brašna, 2 kašike kokosovog brašna, 4 kašike šećera, kašika ulja
Za krem: 500 g gorke čokolade, 300 ml ulja, 250 g šećera, 2 vanilin šećera, malo soli, 6 jaja, 250 g jogurta od vanile, 100 g brašna, 250 g kokosovog brašna, kesica praška za pecivo, 250 ml slatke pavlake
PRIPREMA
Umutite sve sastojke, pa izlijte testo u podmazan i brašnom posut pleh. Ulje, šećer, vanilin šećer i so izmešajte i mutite mikserom dodajući jedno po jedno jaje. Dodajte jogurt i prohlađenu otopljenu čokoladu. Brašno pomešajte s praškom za pecivo i 200 g kokosa, pa sjedinite s prvom masom. U rerni zagrejanoj na 180 stepeni pecite prvi patišpanj 10 minuta, a sipajte drugu masu i pecite još pola sata. Pospite preostalim kokosom, a ohlađen kolač secite na kocke.
ROZE ROLAT
POTREBNO JE
3 jaja, 4 kašike šećera, 3 kašike brašna, 2 kašike kokosovog brašna, kesica vanilin šećera, 100 ml mleka, 6 kašika džema od jagoda, ulje, kokosovo brašno za posipanje
PRIPREMA
Mikserom umutite žumanca, šećer, brašno, vanilin šećer i mleko, a na kraju dodajte sneg od belanaca. Veći pleh prekrijte pek-papirom, malo ga namažite uljem, pospite kokosom, pa preko izlijte masu. Pecite desetak minuta na 180 stepeni. Pečeni rolat preručite na vlažnu krpu, premažite džemom, još malo poprašite kokosom i zavijte rolat. Ostavite da stoji u vlažnoj krpi pet minuta, odvijte rolat i secite na kolutove.

Нема коментара:

Постави коментар