субота, 31. мај 2014.

Zirici

      Zirici

 


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Penasto umutite mast sa secerom u prahu u van.secerom.
    Dodajte brasno,postepeno.
  2. 2
    Zagrejte rernu na 120 C.
    Pomocu 2 male kasicice formirajte "Zirice",stavljajte ih na veliki pleh(od rerne)oblozen papirom za pecenje i pecite 60 minuta.
    (Ako se lepo ne formiraju popravite ih prstima).
    Tako uradite i sa ostatkom testa.
    Pecene ohladite.
  3. 3
    Lepite po dva keksica sa dzemom.

  4. 4
    Na pari otopite cokoladu,dodajte mleko,kada se sve rastopi dodajte ulje.
    Dobicete finu,sjajnu,gustu glazuru(poput kreme).
  5. 5
    Svaki spojeni "Ziric"umocite do pola u glazuru i uvaljajte umocenu stranu u kokos ili mlev.orahe.

Нема коментара:

Постави коментар