субота, 31. мај 2014.

plazma....

  TORTA ČILI-VILI


Sastojci

Priprema

  1. 1 TORTA ČILI-VILI
    umutiti žumanca sa šećerom,brašnom i skuvati u pola litre mleka u kome treba dodati vanil šećer,kad se ohladi dodati margarin i umutiti penasto,balanca umutiti u šne i dodati mu šećer u prahu sjediniti sa kuvanom smesom,dodati iseckane bananice,žele i izlomljen keks,uzeti pleh ili okruglu činiju,vanglu,.......staviti alu foliju obložiti posudu,izliti smesu i staviti u zamrzivač 3-4 sata,nakon toga izručiti je na tacnu i ukrasiti šlagom,staviti je u frižider do sutradan,.....

      Plazma rolat sa bananama


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Jabuke izribati na najsitnije, 2 banane izmiksati, plazmu pomješati sa otopljenim margarinom i šećerom.
  2. 2
    Sve sjediniti.
  3. 3
    Razvaljati koru od ove smjese na najlonu ili alu foliji, debljine oko 1, 5cm.
  4. 4
    Po tome staviti 2 banane čitave po dužini.
  5. 5
    Zarolati, dobro ohladiti i premazati šlagom.

 Zoja torta


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Umute se prvo 7 belanaca sa malo soli (prstohvat). U drugoj ciniji se umuti puter sa secerom u prahu, a onda se doda jedno po jedno svih 7 zumanaca. Zatim se doda otopljena cokolada. Sad se ubacuju belanca, ali tako da se umesaju kasikom, nikako mikserom. Kada se umesaju belanca, doda se mleveni Plazma keks, takodje se mesa samo kasikom.
  2. 2
    Od ove kolicine treba ispeci 4 korice. Ja pecem u plehu cije su dimenzije 35x25 cm, a za jednu koru sipam 7 kasika smese. Stavim pek papir. A onda u rerni malo smlacim pleh, pa sipam smesu. Dobro je kada je pleh mlak, jer se smesa malo otopi, pa se lako razvuce po plehu. Pece se na 150 stepeni, otprilike petnaestak minuta. Kada se ispeku, korice budu tvde, ali ne brinite, omeksace pod filom.
  3. 3
    Jaja se umute sa prah secerom i to se onda kuva na pari. Kada se skuvaju, doda se cokolada za kuvanje. Ostavi se da se ohladi, a onda se sastavi sa umucenim puterom, a na kraju se dodaju, peceni i mleveni lesnici.
  4. 4
    Umuti se 1 litar slatke pavlake sa 4 kasike secera. Negde ima da se kupi i vec zasladjena slatka pavlaka, tako da nju ne treba sladiti.
  5. 5
    Redja se: kora, fil od cokolade, pa slatka pavlaka. I na cetvrtu koru odozgo se stavi cokoladni fil, pa slatka pavlaka. Torta se na kraju cela premaze umucenim slagom.
  6. 6
    Odozgo moze da se pospe mlevenim lesnicima, mlevenim Plazma keksom. Ja sam ovoga puta narendala Euro krem tablu.

    Torta od bananica


Sastojci

Priprema

  1. Slag krem umutiti sa mlekom, u to dodati 8 kasika secera.U umucen slag dodati pavlaku,izlomljen plazma keks i seckane bananice, ali to sve promesati varjacom.Ne mutiti mikserom.Staviti na tacnu, i kada se malo stegne ukrasiti je slagom.

  Inženjer torta


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Jafa keks isecite na četvrtine i pomešajte sa mlevenom plazmom.
  2. 2
    Margarin istopite u mleku.
  3. 3
    Jafu i plazmu prelijte mlekom i isopljenim margarinom, umesite dobijenu smesu, stavite je u kalup za kore i stavite u frižider da se stvrdne.
  4. 4
    Kad se kolač ohladi, premažite ga umućenim šlag kremom od vanile.                             

  Oblande sa pavlakom i plazmom

             

Sastojci

  •  Potrebno je : pakovanje oblandi,1 margarin(250 gr),2 kisele pavlake,2 čaše(plastične od pavlake)šećera,300gr. mlevene plazme

Priprema

  1. 1 Oblande sa pavlakom i plazmom
    Margarin staviti u posudu i na ringli ga otopiti~treba da bude skroz u tečnom stanju...

  2. 2 Oblande sa pavlakom i plazmom
    skloniti sa štednjaka pa dodati u njega pavlaku,
  3. 3 Oblande sa pavlakom i plazmom
    šećer ...
  4. 4 Oblande sa pavlakom i plazmom
    i plazmu i sve lagano varjačom promešati ...
  5. 5 Oblande sa pavlakom i plazmom
    Ostaviti malo da se prohladi pa filovati oblande ...

NARANDŽA KOCKE

           

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Umutiti margarin sa šećerom, dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, mlevene orahe, i rendane smrznute narandže. Umutiti 6 belanaca i dodati u prethodno umućenu masu. Sve dobro izmešati i staviti u pleh veličine 20x30 i peći na 180 stepeni.
  2. 2
    Umutiti 6 žumanaca sa 200gr šećera u prahu.
    Kada kora bude pečena preko nje premazati umućena žumanca, vratiti u rernu i osušiti premazani sloj na 150 stepeni.
  3. 3
    2. sloj: U mlevenu plazmu dodati 7 kašika soka od narandže i izmešati da se masa sjedini, ako bude potrebno još dodati soka od narandže. Umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati mlevenu plazmu i 50gr bele otopljene čokolade. Ovaj fil premazati preko ohladjene kore.
  4. 4
    Kolač posuti sa mlevenim orasima.

ŠTANGLE SA ČAJNIM KOLUTIĆIMA

               

Sastojci

Priprema

  1. 1 ŠTANGLE SA ČAJNIM KOLUTIĆIMA
    U posudu staviti šećer i vodu, kuvati dok se šećer ne istopi, dodati margarin i čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre pa dodati mleveni keks i mlevene orahe. Sve dobro izmešati.
  2. 2
    1/2 mase staviti na 1 list veće oblande, preko poredjati čajne kolutiće, prethodno potapane u mleko u koje smo dodali 1 kašičicu kafe. U šupljine kolutića stavimo parče žele bonbone ili krem bananice. Preko kolutića stavimo 2/2 fila, pa preko fila drugi list oblande. Opteretimo nečim teškim i ostavimo da se ohladi.

Jaffa-plazma torta

Sastojci

Priprema

  1. 1

    Jaffa keks iseckati na komade.U ciniju pomesati iseckan jaffa keks,mlevenu plazmu,prah secer i mlevene lesnike.U smesu dodati istopljen margarin,mleko i dzem od kajsije,sve sjediniti,pa na tacnu od smese formirati koru debljine 5cm.Posebno umutiti slag sa kiselom vodom,pa premazati preko torte.Ostaviti da se rashladi,pa uzivati.

Нема коментара:

Постави коментар