четвртак, 8. мај 2014.

...

                                 TULUMBE


Sastojci

Priprema

  1. 1
    (Sastojci su dati za jednu a ja pravila dve mere!)!!
  2. 2
    Brašno i jaja zagrejani na sobnoj temperaturi.
    ———————————————————-
  3. 3
    Prethodnog dana skuvati šerbet.
  4. 4
    Staviti šećer i vodu da provri(pokriti šerpu da to bude čim pre).Dodati onda nasečen limun na kolutiće i na tišoj vatri(da vri u šerpi),pokriveno opet, neka se kuva neko vreme dok se kolutići limuna ne zastakle.
    Ohladiti i staviti u frižider.Treba da bude ledeno hladan.
  5. 5
    Testo :
  6. 6 TULUMBE
    Vodu,šećer i ulje(isto u pokrivenoj šerpi)neka provri.Tada usuti prosejano oštro brašno.Mešati lepo varjačom da se što više brašna izmeša i upari sa vrelom vodom.
    Skloniti onda sa vrele ringle i mikserom(*) sa nastavcima za testo na manjoj brzini(jer ‘oće da lete grumenčići testa)mešati i mešati….da se cela masa što može više sjedini .(A to ide lakše i lepše je testo posle kad je onako najvrelije zamešeno).
  7. 7 TULUMBE
    Onda, isipati testo na sto i mesiti rukama(dovoljno se ohladilo da možete da mesite),dok se ne ohladi da bude mlako .
  8. 8
    Umutiti mikserom(sad, nastavci za krem, je l’ tako? :) )cela jaja sa malo soli.
  9. 9 TULUMBE
    Prebaciti testo u vanglicu, napraviti rupu u sredini i iz dva puta dodati ona umućena jaja(**) i isto, nastavcima za testo, sve leeepo izmešati da testo liči kao na neki gusti krem ! (Krenuti od manje brzine da vam se ne razlete grumenčići testa i kaša od jaja, a posle postepeno povećavati).
  10. 10 TULUMBE
  11. 11 TULUMBE
    Pržene tulumbe vaditi direktno u ‘ladan šerbet .Neka stoje u njemu dok vi istiskate novu turu tulumbi da se prže i ponovo napunite špric.Onda izvadite tulumbe na pleh a šerpu sa šerbetom vratite u frižider da se opet dobro ohladi za sledeću turu tulumbi.                             

Нема коментара:

Постави коментар