среда, 2. април 2014.

Rum kocke ...

Sastojci

Potrebno:
4 jaja
200 g. secera
80 g. margarina
100 g. brasna
1 prasak za pecivo
1 kasika kakaoa
1 dl. mleka
150 g. mlevenih oraha/lesnika.
Preliv:
1 dl. vode
150 g. secera
1 dl. ruma
Glazura:
100 g. cokolade za kuvanje
1 kasika ulja.

Priprema

Rernu zagrejte na 200C.

Pleh vel(20x30cm)oblozite papirom za pecenje i podmazite sa malo ulja.

Jaja odvojite bel.od zumanaca.

Belanca dobro umutite u cvrst sneg.

Zumanca umutite sa secerom i omeksalim margarinom (sobne temperature),kada dobro umutite dodajte brasno,p.za pecivo,kakao,mleko,mlev.lesnike, i na kraju sneg umucen od belanaca.

Sve dobro promesajte,sipajte ravnomerno u pleh i pecite oko 25-30 min.


Za preliv prokuvajte vodu i secer,na krju dodajte rum,i jos toplo preijte preko vruceg kolaca.Sve dobro ohladite.


Cokoladu otopite na pari,dodajte ulje i sve prelijte po kolacu.Kolac stavite na pola sata u frizider da se cokolada stegne i seci na kocke.

Нема коментара:

Постави коментар