Penasto umutiti 6 belanca sa 6 kašika
šećera, postepeno dodavati 6 kašika oraha i 2 kašike brašna. Pažljivo
promešati i izručiti u pleh obložen papirom za pečenje. Rernu zagrejati
na 200 stepeni i peći kore vodeći računa da ne izgore. Postupak ponoviti
još jednom da se dobiju dve kore.
U 1 dl mleka staviti šećer i skuvati,
potom dodati margarin i čokoladu pa mešati da se svi sastojci rastope i
sjedine. Skloniti sa šporeta i umešati keks i kokos. Masu malo prohladiti i praviti kuglice.
Umutiti žumanca sa šećerom, vanilin
šećerom, brašnom i mlekom pa staviti da se kuva na pari dok se sve lepo
ne zgusne. Skuvani fil skloniti sa šporeta i ohladiti. Penasto umutiti
margarin i sjediniti sa ohlađenim filom.
Na koru naneti malo fila, poređati kuglice, prekriti ostatkom fila, staviti drugu koru i na celu tortu naneti umućeni šlag.
Нема коментара:
Постави коментар