среда, 3. децембар 2014.

Čorbe koje osvežavaju Supe za mršavljenje!

Supe za mršavljenje!. Ovo su recepti nutricionista za jela koja će vam pomoći da skinete kilograme, a da budete siti.


Supa sa brokolijem i pasuljem

SASTOJCI KOJI SU VAM POTREBNI:

- 1 kocka za supu
- 1 šolja vode
- 1/2 kg brokolija
- 1 šoljica pasulja iz konzerve
- 1/4 kafene kašika začinske paprike
- 1/4 kafene kašike  bibera
- Po želji dodati soli

PRIPREMA:

U posudu srednje veličine dodati vodu i kocku za supu , kuvati dok ne proključaju. Dodati isečeni brokoli i kuvati dok ne omekša. Zatim tome dodati pasulj, so i biber pa kuvati dok pasulj ne omekša. Supa se može odmah poslužiti ili prvo isitniti u blenderu.

Supa od šargarepe

SASTOJCI:

- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike karija
- 8 većih šargarepa
- 1 veći luk ( iseckan)
- 1 kocka za supu
- 1 kašika limunovog soka
- Dodati soli po želji

PRIPREMA:

U veliku postudu staviti ulje i kari. Mešati dva minuta, pa dodati šargarepu, celer i luk. Kuvati deset minuta pa dodati kocku za supu.  Smanjiti vatru i kuvati povrće dok ne omekša. Pomeriti sa vatre i pustiti da odstoji deset minuta. Uzmite salvetu  i stavite na vrh supe kako bi upila masnoću sa površine. Supu zatim ubaciti u blender. Posle toga je podgrejte i poslužite.

Supa od bundeve i kukuruza

SASTOJCI:

- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 veći mladi luk (naseckan)
- 2 veća parčeta bundeve( isečena)
- 2 kocke za supu
- prstohvat soli
- 1 šoljica kukuruza šećerca
- 1 kafena kašika limunovog soka

PRIPREMA:

Zagrejati ulje, pa na njega staviti praziluk i kuvati minut. Dodati bundevu i mešati dok povrće ne omekša. Dodati kocke za supu i pustiti da provri. Kuvati još pet minuta pa zatim ubaciti u blender i sitniti dok se ne dobije smesa bez grudvica. Supu vratiti u posudu, dodati kukuruz i kuvati dok ne omekša. Pomeriti sa vatre i dodati limunov sok. Promešati.


ZELENA SUPA
POTREBNO JE:
1 praziluk, 250 ml instant supe, 1/2 limuna, so, 1 kašika maslaca, 1 veza peršuna, 1 muskatni oraščić, 1 krompir, 50 g graška, biber.

PRIPREMA:
Očistite praziluk tako što ćete skinuti prvi sloj, odstraniti nečistoće i proprati ga. Očišćeni praziluk iseckajte na tanke kolutiće. Krompir očistite i iseckajte na kockice. Rastopite maslac, sačekajte da se zagreje i pržite praziluk oko pet minuta. Dodajte krompir. Sve dinstajte sa malo vode nekoliko minuta. Dodajte supu i grašak i kuvajte poklopljeno 20 minuta, pa dodajte seckani peršun. Ostavite nekoliko zrna graška za dekoraciju. Ispasirajte supu u blenderu dok ne dobijete žitku, homogenu masu. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte muskatni oraščić i sok od limuna i ostavite supu da proključa. Servirajte supu hladnu, ukrašenu sa nekoliko zrna graška i listova peršuna.

BELA ČORBA
POTREBNO JE:
400 g pilećeg mesa, 1, 5 l vode, 1 glavica luka, 2 šargarepe, 1 kašika brašna, peršunov list, 1 kašika mešavine suvih začina, so, biber, 3 kašike ulja, 1 žumance, 3 kašike pavlake, 2 kašike limunovog soka.

PRIPREMA:
Luk isecite na sitne kockice i stavite da se dinsta na ulju. Dodajte šargarepu takođe iseckanu na kockice, pa dinstajte nekoliko minuta dok ne omekšaju. Dodajte meso, propržite ga, pospite brašnom, izmešajte i dolijte toplu vodu. Kada prokuva dodajte začine i peršunov list i ostavite da se kuva na umerenoj temperaturi oko sat vremena. Kada je čorba gotova, skinite je sa vatre i dodajte umućeno žumance i pavlaku. Na kraju dodajte limunov sok.

KARI ČORBA
POTREBNO JE: 1 manja glavica karfiola, 100 g kukuruza, 100 g šargarepe, 100 g crvene paprike, 200 g krompira, 20 ml maslinovog ulja, 1 dl mleka, mešavina suvih začina, biber, kari.
PRIPREMA: U slanoj vodi obarite cvetove karfiola. Karfiolu dodajte kukuruz, šargarepu i papriku prethodno isečene na sitne kocke. Kuvajte oko deset minuta, pa dodajte i krompir isečen na kocke. Dodajte maslinovo ulje, začinite po ukusu i pospite blago karijem. Na kraju dodajte mleko i poslužite toplo.

KREM-SUPA OD PARADAJZA
POTREBNO JE:
1, 5 kg iseckanog paradajza, 1 glavica luka, 2 čena belog luka, 4 čaše vode, 1 kašika paradajz koncentrata, 1 kašika šećera, 1 kašika mešavine suvih začina, 1 kašika ulja, 1 čaša slatke pavlake.

PRIPREMA:
Izdinstajte iseckan luk na ulju, dodajte i sitno seckan beli luk, dinstajte još malo, pa dodajte paradajz, koncetrat paradajza, vodu, šećer i začin i kuvajte dvadesetak minuta na srednjoj temperaturi. Sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi. Supu izmiksajte u blenderu, dodajte slatku pavlaku i pre služenja podgrejte još malo.

KREM-ČORBA OD KROMPIRA
POTREBNO JE:
6-7 krompira, malo putera, 3 kašike griza, 1 kašika pavlake, so.

PRIPREMA:
Krompir očistite, isecite i stavite u vodu da se kuva. Kad je krompir kuvan, dodajte komadić putera i griz, posolite i kuvajte desetak minuta, da dobijete gust krem. Po želji dodajte kašiku pavlake i poslužite.
Povezane teme: ČorbeReceptiKuhinja

Čorbe koje osvežavaju


Krem čorba od spanaća
POTREBNO JE:
1/2 kg spanaća, 2 krompira, 1 crni luk, 3 čena belog luka, 1 jaje,, 3 kašike kisele pavlake, ulje, so, 1 šoljica mleka, 1 kašika brašna.

PRIPREMA:
Spanać očistite, skuvajte u posoljenoj vodi i ocedite. Skuvajte zajedno krompir, crni i beli luk. Spanać, krompir i luk ispasirajte u blenderu. Na ulju upržite brašno, pa nalijte vodu u kojoj se kuvao krompir s lukom. Dodajte ispasirano povrće, posolite, pa kuvajte oko 15 minuta. Umutite jaje s pavlakom, dodajte kašiku-dve čorbe, umutite i time začinite čorbu. Kuvajte još pet minuta i poslužite s kiselom pavlakom.

Jednostavna čorba od šargarepe
POTREBNO JE:
3-4 šargarepe, 2 kocke za supu, 1 jaje, 1 kašika brašna, 3 kašike ulja, so, biber.

PRIPREMA:
Šargarepu očistite i izrendajte. U lonac stavite ulje, pa na njemu desetak minuta pržite šargarepu, uz dodatak vrlo malo vode. Nakon toga dodajte 1 l mlake vode i kocke za supu, pa ostavite da se kuva još 15 minuta. U međuvremenu umutite jaje, dodajte mu brašno i dobro promešajte. Kad je supa kuvana, u smesu od jaja i brašna dodajte 7-8 kašika supe i nakon svake dobro izmešajte. Kašiku po kašiku ove smese sipajte u supu i mešajte. Kuvajte još 3-4 minuta. Posolite i pobiberite po ukusu.

Potaž od karfiola i brokolija
POTREBNO JE:
1 manja glavica karfiola, 1 brokoli, veza zeleni za supu (peršun, celer, 2-3 šargarepe), 1 kašika mešavine suvih začina, 1 dl mleka, 1 dl kisele pavlake, so, biber.

PRIPREMA:
Karfiol i brokoli očistite i isecite na manje komade. Zajedno sa očišćenim i iseckanom zeleni stavite u 0,8 l vode da se kuva, posolite i pobiberite. Kuvajte oko 20-30 minuta dok povrće ne omekša. Procedite supu, a sve iz nje ispasirajte u blenderu da dobijete finu kašu. To vratite u supu i promešajte. Umešajte mleko, ukoliko je potrebno, sipajte još vode, sačekajte da provri i dodajte suve začine. Na kraju umešajte kiselu pavlaku i ostavite da odstoji nekoliko minuta pre nego što je servirate da bi se zgusnula.

Brza paradajz čorba
POTREBNO JE:
3 kašike ulja, 2 kašike brašna, 3 čena belog luka, 500 ml pasiranog kuvanog paradajza, 500 ml vode, 1 kašika šećera, 1 kašičica suvog biljnog začina, peršun, biber, rezanci za supu.

PRIPREMA:
U šerpici na zagrejanom ulju propržite oko minut sitno seckan beli luk. Odmah dodajte brašno i promešajte. Šerpicu sklonite s vatre i postepeno dodajte paradajz uz neprekidno mešanje da se ne stvore grudvice. Dodajte vodu i vratite da se kuva, pa ubacite testeninu. Zatim dodajte šećer, začin, peršun i biber.

Krem čorba od tikvica i krompira
POTREBNO JE:
1 glavica crnog luka, 1 tikvica, 1 šargarepa, 2 krompira, parče celera, 1 kocka za supu, 900 ml vode, biber, suvi peršun, malo ulja.

PRIPREMA:
U dubljoj šerpi na malo ulja propržite iseckan crni luk. Kada luk omekša, dodajte tikvicu, krompir, šargarepu i celer, isečene na kocke srednje veličine, i nalijte vodom. Kuvajte dok povrće ne bude gotovo, uz povremeno dodavanje vruće vode. Gotovo povrće izvadite i usitnite u blenderu, pa ga vratite u šerpu i dobro promešajte. Smanjite vatru, vratite šerpu na ringlu i dodajte supu u kocki, biber i suvi peršun i blago mešajte dok se kocka ne rastopi. Sklonite s vatre i poklopite. Služite toplo uz prepečen hleb i kiselu pavlaku.
Povezane teme: receptikuhinjačorbepovrće

Нема коментара:

Постави коментар