среда, 3. децембар 2014.

Najlepše posne torte




MEDENA TORTA

POTREBNO JE
ZA KORU 250 g meda, čaša piva, kašičica sode bikarbone, pola šoljice ulja, brašno po potrebi, čaša piva
ZA FIL 250 g šećera, 250 g mlevenih oraha, 2 štangle posne čokolade
PRIPREMA
Od svih sastojaka umesite ne previše gusto testo i od njega ispecite pet korica. Ušpinujte šećer, dodajte čokoladu i orahe i još toplom masom filujte koru. Gornju koru takođe nafilujte i prelijte glazurom po izboru.
POMORANDŽA TORTA

POTREBNO JE
ZA KORU šolja ulja, šolja kisele vode, 400 g brašna, prašak za pecivo, 100 g šećera ZA FIL 4–5 pomorandži, 0,5 l vode, 350 g šećera, 2 pudinga od vanile, 4 kašike gustina, ekstrakt pomorandže, margarin
PRIPREMA
Od svih sastojaka potrebnih za koru umutite mekano testo. Od te mase na prevrnutom plehu ispecite četiri kore. Oljuštite četiri-pet pomorandži, obarite ih u 500 ml vode, sačekajte da se ohladi i sitno iseckajte. U vodu u kojoj su se kuvale pomorandže skuvajte dva pudinga od vanile sa 350 g šećera i četiri kašike gustina. Kada se fil ohladi, u njega umešajte jedan umućeni margarin i malo ekstrakta pomorandže. Sve fino sjedinite i nafilujte kore.
ALVA TORTA

POTREBNO JE
250 g šećera, 400 g brašna, 100 g mlevenih oraha, šolja ulja, šolja kisele vode, prašak za pecivo, limun ZA FIL 100 g šećera, 100 g brašna, 200 g pečenog mlevenog lešnika, 250 g šećera u prahu, margarin, 2 vanilin šećera

PRIPREMA
Ispržite četiri kašike brašna u suvoj šerpici, pa dodajte četiri kašike šećera. Kad smesa porumeni, postepeno dodajte zaslađenu vodu, na šolju vode idu dve kašike šećera, i mešajte dok ne dobijete gust fil. U ohlađen fil dodajte jedan margarin koji ste prethodno umutili sa 250 g šećera u prahu i dva vanilin šećera. U tu smesu dodajte 200 g pečenog mlevenog lešnika. Gotovu tortu prebacite na poslužavnik i dekorišite po želji.

Povezane teme: desertitortapost

Нема коментара:

Постави коментар