среда, 27. август 2014.

zanimljiv rucak....

                                 Lepinice s pavlakom

Sastojci

Priprema

  1. 1 Lepinice s pavlakom
    U posudu nasuti brašno, dodati so i kvasac, pa promiješati. Sipajući mlako mlijeko, zamijesiti fino i meko tijesto.
  2. 2 Lepinice s pavlakom
    Tijesto pokriti krpom i ostaviti na toplom mjestu otprilike sat vremena.
  3. 3 Lepinice s pavlakom
    Tijesto podijeliti na tri loptice.
  4. 4 Lepinice s pavlakom
    Loptice razvući oklagijom, pa izrezati na željene oblike.
  5. 5 Lepinice s pavlakom
    Lepinice pržiti na vrelom ulju. Tijesto se jako brzo napuše, za otprilike tri do četiri sekunde.
  6. 6 Lepinice s pavlakom
    Odmah okrenuti na drugu stranu pa pržiti još dvije, tri sekunde.
  7. 7 Lepinice s pavlakom
    Lepinice vaditi na papirni ubrus i odmah ih mazati pavlakom i soliti. Dok ih namažete i posolite, nova tura je već gotova. Sa svakom turom uraditi istu stvar.

                                 Extra fora muffins


Sastojci

Priprema

  1. 1 Extra fora muffins
    Mikserom umutiti jaja sa mlijekom, brašnom i solju.
  2. 2 Extra fora muffins
    Otvoriti frižider i sjeckati šta god vam se jede, u bilo kojim kombinacijama.
    Mi smo prvi put probali:
    - dva muffina sa tankim prutićima slanine,
    - dva muffina sa sjeckanom zelenom paprikom i      kiselom pavlakom,
    - dva muffina sa kockicama salame i izmrvljenim    feta sirom,
    - dva muffina sa nasjeckanim paradajzom i  kockicama feta sira,
    - dva muffina sa kolutićima hrenovke i
    - dva muffina sa tunjevinom.
  3. 3 Extra fora muffins
    Kalup za muffine pomastiti ( ili, još bolje, peći u korpicama za muffine ) i rasporediti povrće, meso, sireve, šta imate.
  4. 4 Extra fora muffins
    Smjesu sa jajima rasporediti u svaki kalup, tako da sadržaj jedva prelazi preko polovine kalupa.
    Ja sam još svaki muffin posula sa ribanim parmezanom.
  5. 5 Extra fora muffins
    Peći 20 minuta na temperaturi od 180 stepeni.

             Kobasice na jastučetu od testa


Sastojci

  •   125 g brašna, 1/2 kašikice praška za pecivo, 1/2 kašikice soli, 2 jajeta, 300 ml mleka, 3 kašike svinjske masti, 600 g svinjskih kobasica

Priprema

  1. 1
    izmešati brašno, prašak za pecivo i so, pa dodati jaja i mleko i dobro izmešati. Ostaviti testo da se odmori oko 20 minuta. Zagrejati rernu na 200 stepeni. 2. Svinjsku mast staviti u pleh i u zagrejanu rernu. Probosti kobasice viljuškom na par mesta, pa ih staviti na vrelu mast, da se peku u rerni dok ne porumene. Izvaditi kobasice, pa u masnoću od pečenja kobasica uliti testo. Ponovo staviti kobasice, preko testa, i sve peći 30-40 minuta.
    Testo treba da bude sočno i vazdušasto, ali sa hrskavom koricom.

Нема коментара:

Постави коментар