субота, 2. август 2014.

Lešnik gnezda

Davno sam videla ovaj recept u nekom časopisu ali je bio pravljen sa kokosom, kasnije sam ga videla na Coolinarici kod Jeke i pravila sam ih već nekoliko puta...idealno za veća slavlja i za sve one koji vole čokoladu i lešnike. Mogu se napraviti ranije i u kutiji duže da stoje na hladnom mestu.


Sastojci:

2 dl vode
250 g mlevene plazme
200 g šećera
150 g putera za kolače
100 g čokolade
150 g mlevenih lešnika

i još:
mleveni lešnici 
nutela

Priprema:


U šerpicu staviti vodu,puter,šećer i čokoladu i pustiti da na nižoj temperaturi provri.
Skloniti sa vatre i umešati lešnik i mlevenu plazmu i sve sjediniti. Malo vlažnim rukama praviti kuglice veličine oraha i prstom napraviti udubljenje u sredini kuglice.
Uvaljati ih u mlevene lešnike.

Ako vam je smesa malo mekša, ne brinite, tokom stajanja će se gnezda još osušiti.

Nutelu malo zagrejati na pari staviti nekoliko kašika u špric za tortu i puniti gnezda.

Ja sam gnezda napravila dan ranije, ostavila ih preko noći u garažu i punila ih tek sledeći dan.


Od ove smese ćete dobiti oko šezdesetak gnezda.

Нема коментара:

Постави коментар