петак, 22. август 2014.

                                 Brze lepinjice

...treba ih samo izmijesati i vaditi žlicom…...jako mekane i ukusne…...

Sastojci

  • tijesto

  •  300 ml acidofilnog mlijeka ili kiselog mlijeka
  •   malo soli
  •  1/2 vrecice pecilnog praska
  •  10 žlica glatkog brasna (ja koristim tip 1100)

Priprema

  1. 1
    U acid. mlijeko postepeno dodavati brasno pomijesano s pec. praskom, stalno mijesati, dodati sol i kuhacom mijesati dok se dobije glatko tijesto, mora biti rjeđe od onoga za kruh. Na nauljeni papir za pecenje vlaznom žlicom vaditi tijesto, cim se tijesto stavi na papir oblikuje se u krug, moze se malo zlicom poravnati da budu svi otprilike isti.pustiti 10 minuta da odstoji i peci na 200 stupnjeva 20 minuta. Jako su mekane i drugi dan. Ako se radi veca doza samo poduplati brasno i pes. prasak i dodati vode po potrebi.                             

Нема коментара:

Постави коментар