уторак, 12. август 2014.

eva-mil

         Najbrze i naj mekse kiflice

Kiflice su mekane drugi i treci dan. U toku pecenja kiflice upiju sav margarin/puter i prostorijama se siri prijatan miris. Skroz neodoljive i dok su jos vruce nestaju u brzom roku

Sastojci

  •   500 ml mleka ( mlaka )
  •   40 gr svezeg kvasca
  •   2 zlicice secera
  •   2 zlicice soli
  •   16 zlica ulja
  •   800 gr brasna ( priblizno )
  •   250 gr margarina/putera
  •   1 zumanjak i malo mleka za premazivanje

Priprema

  1. 1
    Odma ukopcati pecnicu da se zagreje na 200 stepeni.
  2. 2
    U mlako mleko izdrobiti svezi kvasca, dodati sol, secer, 16 zlica ulja i sa brasnom umesiti testo kojue se nelepi.
  3. 3
    Pripremiti 2 odgovarajuca pleha ili tepsije. Po dnu rasporediti margarin ( podmazati bogato margarinom ).
  4. 4
    Od testa odma oblikovati loptice velicine oraha. Premazati svaku uljem i neka stoji 10 minuta.
  5. 5
    Svaku lopticu rastanjiti po duzini, uviti u kiflicu i redjati u pleh. Neka stoji 10 minuta.
  6. 6
    Svaku kiflicu premazati mesavinom zumanjka i mleka ( na 1 zumanjak ide 1 zlicica mleka ). Staviti u zagrejanu rernu i peci oko 15 - 20 minuta. Dok se peku pocnite sa pripremom preostalog pleha kiflica.

       Ferrero Rocher torta bez pecenja

Jedna od najpoznatiji poslastica posluzila je kao ispiracija za tortu bez pecenja. Ukusom poseca na ferrero rocher kuglice

Sastojci

  •   .....Podloga.....
  •   300 gr napolitanki sa nugatom
  •   150 gr tostiranih ljesnjaka ( oguljeni i samleveni )
  •   200 gr nutele
  •   .....Fil......
  •   500 gr mascarpone
  •   200 gr ljesnjaka tostirani ( oguljeni i samleveni )
  •   100 gr nugat napolitanke ( izdrobene )
  •   400 gr nutele
  •   .....top...
  •   Nutela ca 300 gr
  •   Ferrero kuglice

Priprema

  1. 1
    Ljesnajke tostirajte ( poprzite ) na laganoj vatri u suhoj tavi kako bi pruzile laganu aromu. Kada se ohlade uklonite im koru ( istrljajte ih u kuhinjsku krpu da im opadne kozica. Sameljite a nesto iseckajte.
  2. 2
    Za podlogu pomesati izdrobljene napulitanke, ljesnjake i nutelu. Smesom prekriti podlogu kalupa ( ca 22 - 24  cm ). Ostaviti u frizider dok pripremamo fil
  3. 3
    Za fil pomesati izdrobljene kekse, ljesnjake, mascarpone i nutelu. Sjediniti i naneti na podlogu. Odgore premazati sa omeksalom nutelom. U frizider na par sati. Dekorisati ferrero kuglicama

                                 Burek kao iz pekare

Jos jadena burek od mene na moj nacin.

Sastojci

  •   500 gr kora za ( deblje kore za burek )
  •   180 - 190 ml ulja
  •   100 ml vode
  •   1 zlica brasna
  •   1 zlicica peciva praska
  •   1 ravna zlicica soli
  •  Nadev 1 250 gr mlevenog mesa
  •   100 gr crnog luka naseckana
  •   lovorov list
  •   biber, sol, vegeta
  •  Nadev 2 200 gr sira
  •   200 gr kiselog vrhnja

Priprema

  1. 1
    Ukopcati pecnicu da se dobro zagreje na 200 stupnjeva.
  2. 2
    Nauljiti dobro okruglu tepsiju za burek.
  3. 3
    Za nadev od mesa dinstati luk, meso i dodati zacine.
  4. 4
    Ako se odlucite za nadev od sira, pomesajte sir sa kiselim vrhnjem.
  5. 5
    U posebnu posudu sjedinimo 110 ml vode, 190 ml ulja, 1 ravna zlicica soli, 1 zlica brasna i 1 zlica peciva praska sve dobro promesati, sjediniti.
  6. 6
    U okruglu tepsiju premazanu masnocom stavimo 2 kore, stim da krajevi kore budu van tepsije, poprskamo mesavinom tecnosti, redjati tri kore ( ako su tanje tada 4 kore ), guzvajuci ih da budu u celosti u tepsiju, jednu do druge. nanesemo polovinu nadeva, prekrijemo nadev sa 2 naguzvane kore, ponovo poprskamo, pazimo da sve kore budu poprskane, ostatak nadeva, 3 naguzvene, kore koje takodje poprskamo.
  7. 7
    Prve dve kore cije su, krajevi bili van tepsije, presavijte ka unutra, poprskati.
  8. 8
    Peci dok dobro ne porumeni ca 40 minuta.
  9. 9
    Kada je pecen okrenuti naopacke i tako se sece.

Нема коментара:

Постави коментар