четвртак, 14. август 2014.

 Probajte domaće štrudlice sa smokvama




Probajte domaće štrudlice sa smokvama


Sastojci:

Za testo

200 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/4 kašičice soli
130 gr putera (omekšalog)
160 gr smeđeg šećera
1 jaje
2 kašičice ekstrakta vanile
strugana kora jedne pomorandže


Za fil:
600 gr suvih smokava, sitno seckanih
1/2 čaše vode

Priprema: Pomešajte brašno s praškom za pecivo i so. Umutite puter i šećer u penastu masu, pa dodajte jaje, vanilu i pomorandžinu koru. Dodajte brašno i umesite meko brašno. Rashladite ga dobro, barem četiri sata u frižideru, a možete ga ostaviti i preko noći.

Za fil, izdinstajte smokve tako da dobijete meku masu. Ako su suvlje, dodajte više vode. Kad se prohladi, dodatno umutite masu u blenderu.

Podelite testo na četiri dela, razvite svaki u tanku jufku i premažite masom od smokava.  Savite kao uski rolat i svaki ostavite na hladnom dok pripremate sledeći.  Pecite dvadesetak minuta. Kad izvadite iz rerne, isecite na parčiće dok je još vruće, pa ih ostavite u vatrostalnoj, dobro zatvorenoj posudi dok se ne ohlade.


Нема коментара:

Постави коментар