понедељак, 9. јун 2014.

torta boemka....

                 Boemka


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Biskvit
  2. 2
    Bjelanjke i šećer istucite u čvrsti snijeg , pa dodajte sve ostale sastojke , brašno, čokolada i mljeveni prženi ( u pećnici na 200 C čitave bademe peći 10-15 minuta, a kad se ohlade samljeti)bademi. Smjesu razdijelite na pet dijelova, te pecite na masnom papiru za pečenje svaki list posebno 10-ak do 15 min.
  3. 3
    Krema
  4. 4
    Zamješajte žumanjke, šećer, gustin i vanilin šećer s malo hladnog mlijeka od ove litre a ostatak neka uzavre. Skuhajte kremu, te kad se ohladi izradite maslac i dodajte malo po malo kremu. Kad je gotova podijelite je na dva dijela i u jedan dio dodajte 15 dag rastopljene čokolade.
  5. 5
    Čokoladni fil za kore
  6. 6
    Sve navedene sastojke rastopite na laganoj vatri, premažite svaki list biskvita i pustite da se ohladi.
  7. 7
    Čokoladna ocaklina
  8. 8
    Rastopite sve sastojke i prelijte kolač.
  9. 9
    Redoslijed: biskvitni list s čokoladnim filom-žuta krema-čokoladna krema-biskvitni list s čokoladom i tako sve po redu i na kraju još čoko ocaklina. 
  10.     Bijeli mud cake


    Bijeli mud cake

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      Maslac, šećer, vanili šećer i čokoladu otopite na laganoj vatri. Miješajte žicom da vam se smjesa  ujednači i dok vam se svi sastojci ne otope. Ostavite da vam se prohladi 15 minuta. Za to vrijeme izmješajte brašno, prašak za puding i prašak za pecivo. U mlaku smjesu od čokolade dodajte brašno s pudingom i praškom za pecivo, pa mikserom izmiksajte da dobijete finu glatku smjesu. Sad dodavajte jedno po jedno jaje stalno miksajući.
    2. 2
      Dno kalupa promjera 20 obložite papirom za pečenje, a stranice malo namažite maslacem. Ulijte smjesu u kalup i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 150°C nekih 70 minuta. Provjerite čačkalicom da li je kolač gotov. Rubove kolača odvojite nožem od stranica kalupa i ostavite u kalupu da vam se ohladi.
    3. 3
      Dok vam se kolač hladi pripremite čokoladnu glazuru. Slatko vrhnje zagrijte s maslacem. Pazite da vam ne zakipi. Prelijte preko izlomljene čokolade i lagano miješajte da vam se čokolada otopi i sve fino poveže. Glazuru prohladite da vam se malo stisne, pa onda prelijte preko hladnog kolača.
  11.                           

Нема коментара:

Постави коментар