субота, 14. јун 2014.

Socni kolac sa kokosom

Sastojci

  •   Mera je casa od 2 dcl.
  •  1 casa tecnog jogurta
  •  1 casa mleka
  •  1 casa ulja
  •  1 casa kokosa
  •  1 vanil secer
  •  2 case secera
  •  2 case brasna
  •  1 kasicica praska za pecivo
  •   Glazura:
  •  100 gr Cokolade
  •  3 kasike ulja

Priprema

  1. 1
    Tim redom, varjacom ili spatulom, umesajte sve sastojke (ja ostavim par minuta secer u jogurtu i mleku da se pocne topiti). Ulijte u manji, namasecen i  pobrasnavljen pleh (20x17) i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, nekih 30-tak minuta. Proverite cackalicom da li je pecen. Na pari, ili tihoj vatri, otopite cokoladu sa uljem i prelijte preko kolaca.Cim se glazura stegne mozete ga seci.

Нема коментара:

Постави коментар