уторак, 10. јун 2014.

Pavloska

  Neka nova pita

Sastojci

  •  350 ml mleko
  •  100 ml voda
  •  20 gr. svez kvasac
  •  1 i 1/2 zlicica soli
  •  600 gr brasno
  •  100 gr margarin + 5 zlica ulje (za premaz)
  •  fil: spinat, sir

Priprema

  1. 1
    stavite kvasac u toplo mleko i vodu i ostavite ga dvadesetak min. Onda stavite sol i brasno i zamesite fino testo. Testo podelite na tri dela.
  2. 2 Priprema pite
    Svaki deo razvijte sto tanje mozete. Imajte pri sebi brasno za posip. Kada razvite jednu koru stavite je na nabrasnjenu povrsinu (ja sam je stavila na kunjski carsav) i poprskajte je sa pola od smese margarina i ulja.
  3. 3 Priprema pite
    Onda razvijte i drugu koru, stavite je preko prve i na nju razbacajte sir i spinat(prethodno malo obaren)
  4. 4 Priprema pite
    Razvijte i trecu koru, stavite je odozgo, preko one dve i poprskajte je sa ostatkom od margarina i ulja.
  5. 5 priprema pite
    Sada zapakirajte pitu, najpre s leva i s desna...
  6. 6 Priprema pite
    ...pa onda s druge strane, da se dobije nesto kao koverat :)
  7. 7 Priprema pite
    Prevrnite pitu rukama i stavite je u pleh prekriven pek papirom (ovaj put je moj bio veci nego sto je trebalo pa se zato pita otvorila vise nego sto treba)
  8. 8 Pita pre pecenja
    Pitu premazite zumanjcetom u kom ste stavili zlicicu ulja, presecite je na komade i ukrasite semenjem :) Ostavite je pola sata da se digne. Za to vreme ukljucite pecnicu na 180 C.
  9. 9 Pita je gotova :)
    Pecite je dok ne porumeni, odprilike pola sata.

     Kruh bez mesenja


Sastojci

Priprema

  1. 1
    U vanglu sipajte sve sastojke i samo promjesajte zlicom da se sve sajedini.
  2. 2
    Pokrijte vanglu krpom i ostavite testo 2 sata da se ukiseli.
  3. 3
    Nakon toga, vanglu prekrijte folijom i stavite je u frizider. (ja ovo obicno radim uvece i ostavim testo u frizider preko noci. testo moze stajati u frizider i dva-tri dana, pa uzimate po potrebi)
  4. 4 Testo bez mesenja
    Testo je mekano, ljepljivo, ali tako i treba da bude :)
  5. 5 Priprema peciva
    Povrsinu gde cete formirati kruh ili pecivo dooooobro pobrasnite. brasnjavim rukama oblikujte kruh.
  6. 6 Priprema peciva
    Pecivo mozete napraviti pomocu ovog nacina, najpre napravite kobasicu, bez mnogo mesenja, pa je zarezite skaricom.
  7. 7 Pecivo bez mesenja
    Svaki deo prebacite na drugu stranu, pa nakon toga stavite na pleh sa pek papirom na kojem ste stavili kukuruzno brasno.
  8. 8
    Pecnicu ukljucite na 200 C, a na dno stavite neku malu tavu da se zagreva. Kada je pecnica dostigla t, stavite pleh sa kruhom ali i sipite casu vruce vode u tavu koja je na dnu. Zatvorite odmah pecnicu da bi vodena para ostala unutra. Pecite kruha dok ne porumeni, oko pola sata a kada je gotov, sklonite tu tavu koja je bila na dnu pecnice i ostavite kruh da se dopece i odozdo.
  9. 9 Francuz bez mesenja :))))
    Kada ga izvadite prekrijte ga krpom i ostavite da se ohladi. Korica ce mu biti fino krckava a unutra je mekan.
  10. 10 Pecivo bez mesenja
    Ovo je pecivo, samo kidate parcice i grickate

 Kupus rolat


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Najpre izdelite lisce od kupusa i isecite tvrdi deo;
  2. 2
    Na poveliko parce alu-folije naredite lisce u formi pravokutnika, dimenzije kao tavu u koju cete peci rolat…naredite dva-tri sloja lisca;
  3. 3
    Na maslinovom ulju isprzite sitno naseckani crni luk, cesnjak i naribanu mrkvu;
  4. 4
    kada je povrce postalo staklasto, stavite dimljeno meso na kockice. Zacinite.
  5. 5
    Sklonite sa vatre i dodajte ocedjen kruh, jaje i mljeveno meso te dobro izmesite sve.
  6. 6
    Smesu naredite u formu kobasice na jedan kraj lisca i pazljivo pomocu folije zavijte u rolat;
  7. 7
    Rolat sa folijom stavite u pecnicu da se pece na 200 C oko sat vremena, na kraju foliju otvorite da se kupus malo zarumeni. 

Нема коментара:

Постави коментар