петак, 20. јун 2014.

           Osječki minjoni

Sastojci

Priprema

  1. 1 Osječki minjoni :)
    Za tijesto odvojite bjelanjke i žumanjke, mikserom izradite bjelanjke, dodajte postupno šečer i vanilin šečer. Kada se šečer otopi, dodajte jedan po jedan žumanjak. Na kraju umiješajte pjenjačom prosijano brašno i prašak za pecivo.
  2. 2 Osječki minjoni :)
    Tijesto podijelite na dva dijela, ispecite 2 bisvita na masnom papiru veličina 25x35 cm.
    Ostavite da se ohladi, zatim svaki prerežite popola.
  3. 3
    Za kremu odvojite 200g šečera stavite u suhi lončić ili posudu, dodajte vode toliko da prekrijete šečer. Pazite da se kristalići šečera ne zalijepe za stijenku jer če to kod kuhanja sirupa izazvati karameliziranje.
  4. 4
    U isto vrijeme tucite bjelanjke i ostatak šečera u snijeg.
    Sirup kuhajte na vatri dok ne dostigne temp. 116 °C
    Temperaturu možete provjeriti kuhinjskim priborom  koji ima omčicu na kraju, ja sam upotrijebila vrh pilera za krumpire. Umočite vrh u sirup i probajte puhnuti balon, ako ne izlazi balon- treba još kuhati. Isprobavajte cijelo vrijeme dok ne uspijete napuhnuti balon kroz omčicu. Tada je temp. savršena.
  5. 5
    Uspite sirup u snijeg u tankom mlazu stalno miksajući. Kada uspete sav sirup miksajte snijeg dok se ne ohladi  na temperaturu margarina.
    Tada dodajte kockicu po kockicu margarin sobne temperature cijelo vrijeme miksajući.
  6. 6 Putar krema- priprema
    U ovom trenutku činit će vam se da je krema uništena, izgledati će grudasto kao na slici
    <-----  ne brinite to je normalno samo nastavite miksati dok ne dobijete pjenastu kremastu masu. Tada dodajte čokoladu i kakao,po želji ostavite 2 žlice bijele kreme za puslice.
  7. 7
    Sada filujte bisvite i tanko premažite gore. Ostavite  u hladnjaku da se dobro ohladi pa narežite na kocke, ja sam dobila 28 kom od ove količine.
    Čokoladu otopite na pari i čokoladirajte minjone.
    Ja ih nabodem na drveni štapić za ražanj i čokoladiram sve strane, zatim vrh, ocijedim i složim na papir. Ostavite da se dobro ohlade, zatim obrežite čokoladu na dnu, složite u papirnate košarice.
  8. 8
    Dekorirajte puslicama od putar kreme, ukrasima za kolače ili kandiranim voćem.
  9. 9
    Ovo je osnovni recept, u kremu sam dodala 10 dkg prženih mljevenih lješnjaka. Mogu se dodati i u biskvit.

Нема коментара:

Постави коментар