четвртак, 15. мај 2014.

glavno jelo...

 Sočni pileći fileti iz rerne




Sastojci

količine ostalih sastojaka odredite prema količini mesa koju imate, ja ću napisati recept po sastojcima koje vidite na fotografijama

800 gr. pilećeg belog mesa
2 jaja
250 tvrdog sira, po ukusu, na fotografiji je edam
2-3 kašike brašna
2,5 dcl. slatke pavlake, preporučujem mlečnu
so, biber, malo ulja za pdmazivanje posude

Priprema




Piletinu iseći na filete i malo istucati, ne previše da ne budu pretanki. Posoliti i pobiberiti, uvaljati u brašno, jaja i na kraju u sitnije rendan sir. Ređati u podmazanu tepsiju i zaliti slatkom pavlakom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.
 

 Pileće rolnice iz rerne






Sastojci

600 gr. pilećeg mesa
70 gr. šunke ili sušenog suvog vrata
1 jaje
sredina od 2 parčeta hleba natopljena u mleku
2 kašike prezli, mrvica
so, biber, kašikica vegete ili nekog drugog začina
sitno seckan peršunov list

oko 100 gr. tvrdog sira
10 listova slaninice

Priprema


Samleti meso, luk i šunku. Ja nemam mašinu za mlevenje mesa i po potrebi meljem u blenderu. Šunku sam pre mlevenja iseckala na manje kockice tako da su posle mlevenja te kockice ostale skoro iste i baš su doprinele da rolnice kada se preseku lepše izgledaju. Ako želite, može i da se ne melje šunka, samo je još sitnije isecite nego što je na fotografiji.
Dodati jaje, hleb koji je dobro oceđen, mrvice i začine. Dobro izmešati i podeliti na 10 delova. Praviti duguljaste ćufte i u svaku staviti komad sira, obmotati slaninom i stavljati u tepsiju obloženu folijom ili papirom za pečenje. Stavite i čačkalice da se slanina ne odvoji tokom pečenja.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Služiti uz dip od pavlake i majoneza i prilog po želji.

Ove dve rolnice, sa prilogom, su dovoljne za jednu osobu.

 Meso i krompir iz rerne u marinadi od crnog vina i začina

Ovde stvarno nećete znati da li je lepši krompir ili meso... :)






Sastojci

1 kg. mesa bez kostiju, but ili fileti

2 ljubičasta luka
2 dcl. crnog vina
1 dcl. maslinovog ulja
pola kašikice slatke paprike, po želji staviti ljutu
sveže mleveni biber, so
ja dodajem kašikicu mešavine začina za pečeno meso, možete dodati maggi, vegetu

1,5 kg. krompira


Priprema


U posudu isećimeso na veće kocke, luk na veće kriške. Dodati sve ostale sastojke, izmešati i držati u marinadi sat vremena.

Krompir propeći u dosta vrelog ulja, kao pomfrit, nekoliko minuta. Peći prvo pola količine krompira pa onda drugu polovinu.

Meso i marinadu istresti u veći tiganj i na dinstati na jačoj temperaturi oko 20 minuta. Doliti 2 dcl. vode.

U podudu za pečenje staviti krompir, posoliti ga i preko rasporediti meso i luk i zaliti saftom od pečenja. Pokriti folijom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар