петак, 2. мај 2014.

 Irish cappuccino brownie cheesecake







Sastojci za kalup promjera 26 cm:

Brownie podloga:

64 g brašna
pola žličice soli
pola žličice praška za pecivo
70 g maslaca
113 g čokolade (52% čokolade, Lidl, Spar)
100 g šećera
2 jaja
1 žličica ekstrakta vanilije

Krema od sira:

pola vrećice Irish cappuccina
žlica vruće vode
300 g sira
130 g šećera
2 jaja
170 g kiselog vrhnja
1 žlica brašna
pola mahune vanilije

Premaz:

420 g kiselog vrhnja
90 g šećera u prahu


Priprema podloge:

Ugrijati pećnicu na 170 stupnjeva. Okrugli kalup promjera 26 cm pripremiti i na dno staviti papir za pečenje. Čokoladu i maslac nasjeckati na sitno i u par intervala otopiti u mikrovalnoj ili na pari. U to dodati šećer i promiješati. Umiksati jaja i ekstrakt vanilije i miješati. Ja sam sve ovo radila ručnom mješalicom.

Pomiješati suhe sastojke i staviti u mješavinu. Lagano promiješati čisto da se brašno ukomponira i preliti u kalup. Staviti sastrane i NE stavljat još na pečenje.


Priprema kreme od sira:

Pola vrećice Irish cappuccina pomiješati sa žlicom vruće vode.

Miksati sir cca 2 minute u mikseru dok ne postane kremast i dok se ne razbiju grudice. Dodati šećer i sjemenke mahune vanilije i miksati opet 2 minute dok se ne poveže. Dodati jedno po jedno jaje i miksati, špatulicom strugati posudu da se sve ukomponira. Dodati kiselo vrhnje i mješavinu cappuccina i miksati dok se ne poveže pa u zadnjih 15 sekundi miksanja dodati žlicu brašna.

Prelijati preko brownie podloge i skupa staviti na pećenje. Peći na 170 stupnjeva cca 35-40 minuta dok ne dobi zlatnu boju ali je svejedno još malo tekuće u sredini.

Izvaditi iz pečnice, ohladiti na sobnoj temperaturi.

Priprema preljeva:

Kiselo vrhnje izmiksati sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsto. Prelijati preko ohlađenog cheesecaka,
prekiriti prozirnom folijom i ostaviti najmanje 2 sata u hladnjaku.


Za ukras sam naribala čokoladu i pomiješala sa ostalom polovicom vrećice Irish cappuccina i posipala po cheesu.


Нема коментара:

Постави коментар