петак, 30. мај 2014.

...............

 PILECA ZUTA KREM CORBA


CORBICA JE PRELEPOG UKUSA
POTREBNO:200gr pileceg mesa sitno iseckano, 1sargarepa,1pastrnak i 1persun,lovorov list,1 manja glavica luka,zacin,
700ml vode,1 kasika brasna,1 kasika senfa,2 kasike majoneza,3 kasike pavlake

LUK ISPECETE NA PLOTNI SA SVIH STRANA

U SERPU STAVITE MESO,POVRCE,ZACIN,LUK,LOVOROV LIST

DODAJTE VODU,I KUVAJTE OKO 30 MINUTA TOLKO TREBA DA SVE OMEKSA
DOK SE CORBA KUVA IZMESAJTE KASIKU BRASNA SA SENFOM,PAVLAKOM,MAJONEZOM 

DODAJTE SASVIM MALO VODE CISTO DA MOZETE DA IZMESATE SVE SASTOJKE


U GOTOVU CORBU POLAGANO SIPAJTE MASU OD PAVLAKE,SENFA,MAJONEZA.MESAJTE STALNO DA SE NE STVORE GRUDVICE I KUVAJTE JOS 5 MINUTA.

 NAJMEKSI VOCNI KOLAC


Kolac je neverovatno mekan,lako se i brzo pripremi,


 POTREBNO:
-4 jaja
-200gr secera
-250gr brasna
-6 supenih kasika ulja
-9 supenih kasika vrele vode
-1 prasakza pecivo
-300gr voca po zelji(visnje,tresnje,jagode,breskve,kajsije,jabuke ili mix voca)
PRIPREMA:
Ukljucite rernu na 180 stepeni pre nego pocnete mutiti.Zumanca umutiti sa secerom,dodati vrelu vodu,dodati ulje,brasno i prasak za pecivo.Sve dobro umutiti.Posebno umutiti belanca u cvrst sneg.Belanca dodati smesi od zumanaca.Sve dobro izmesati sa varjacom nikako sa mikserom.Staviti na podmazanu tepsiju ili papir za pecenje.Odgore pobacati voce,ja sam jagode pa sam ih iseckala malo.Ako stavljate visnje onda u celo bez kospica.Peci dok ne porumeni,proverite da li je peceno tako sto ce te probosti cackalicom sredinu kolaca.Ako na njemu ima testa pecite jos malo.Imajte u vidu da je kolac sa vocem,pa nemojte cackalicu ubosti blizu voca jer ce  na cackalici ostati trag,a kolac vam je mozda vec pecen.Prohladjen kolac secite na kocke i pospite seceroma u prahu.Mozete i slag posluziti.Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар