среда, 30. април 2014.

sve sto volim...

  Bele mak kocke


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Casu uzmite zapremine 200 gr . Prvo u ciniji izmesajte i sjedinite suve sastojke, zatim dodajte mleko i ulje i dobro izmesajte, nije potreban mikser. Sipajte u nauljen pleh ili na papir u plehu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni, dok porumeni.
    Kada je gotovo, pospite obilno prah secerom. Secite na kocke.

  Mak kocke

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Umutiti jaje sa secerom, dodavati ostale sastojke i dobro sve izmesati. Sipati u nauljen pleh i peci dok se strane od pleha ne odvoje. Ja sam koristila solje za belu kafu (200 gr).
  2. 2
    Za preliv istopiti margarin sa secerom, dodati cokoladu i mleko i toplim preliti topli kolac.                     

     Metarski kolac

    Metarski kolac

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      Ovo je veoma ukusan i izdasan kolac, a iznad svega atraktivan, mogu se kombinovati boje u testu, filu…. ovaj put sam pravila zuto i braon testo i roze fil….
      Umutite belanca, polako dodajuci secer, kada je cvrst sneg, dodati zumanca, zatim vodu, ulje, i na kraju brasno i pzp. Kalup sa rebrima oblozite pek papirom, i uspite pola testa. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na oko 200 stepeni, dok porumeni. U ostatak testa dodajte kakao, i na isti nacin ispecite jos jedan rolat.
      Neka se ohlade. Zatim oba izrezite na kriskice po rebrima od kalupa.
      Prah za puding pomesajte sa secerom i gustinom i sa malo mleka napravite glatku pastu, zatim uspite u ostatak mleka i skuvajte fil. Ohladite.
      Kriskice testa mazite pudingom i lepite jednu na drugu, prvo zutu, pa braon i tako redom dok ih utrosite, redjajte na tacnu. Odozgo takodje premazite pudingom.
      Preko mozete staviti slag ili cokoladu po zelji.
      Kolac seci ukoso tako da bi se dobile ove divne 
  3.         

     Black magic

    Black magic

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      Umutite belanca dodajuci polako secer, dok se napravi sneg, zatim dodati zumanca, mleko, otopljen puter, kakao, brasno sa praskom za pecivo. Umutiti glatko testo, sipati u nauljen pleh i peci dok se ivice odvoje od pleha u prethodno zagrejanoj rerni.
      Vrlo brzo se ispece, a mozete u kalupima svih oblika, kao muffine…
      Kada je peceno, neka se malo prohladi, pa pospite prah secerom, ili prelijte otopljenom cokoladom, po zelji.

  4. Smizla

    Smizla

    Sastojci

    • Smizla

    •  3 jaja
    •  solja secera (solje za belu kafu,oko 200 gr)
    •  solja mleka
    •  pola solje ulja
    •  3 kasike dzema (po izboru)
    •   prasak za pecivo
    •  2 solje brasna
    • i jos

    •  malo dzema
    •  kesica slaga

    Priprema

    1. 1
      Umutiti belanca, dodati secer, zumanca, mleko, ulje, 3 kasike dzema (ja sam koristila Podravkin od sipurka), brasno i prasak za pecivo. Nauljiti pleh, i sipati testo. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 20-ak min, proverite cackalicom da li je gotovo.
    2. 2
      Kada se ohladi, izvadite kolac na tacnu, premazite dzemom, i ukrasite slagom.
    3. 3
      Ja sam pekla u okruglom plehu, 28 cm precnik, i kolac je ispao divan kao torta… A od dzema ima neku divnu nezno breskva boju, izuzetno ukusan i fin.                             

Нема коментара:

Постави коментар