недеља, 27. април 2014.

 Ajvar


Sastojci:
  • 10kg crvene paprike
  • 2.5 kg plavog patlidžana
  • 600ml ulja
  • 50gr soli
  • 1/4 kašike šećera
  • 1/4 kašičice esencije


Način Pripreme:


Papriku i patlidžan ispeći na roštilju, ostaviti jedno sat dva vremena u zatvorenoj posudi da se potpari da bi kasnije lakše očistili.


Očistiti papriku: skinuti ljusku, očistiti od semenki i skinuti peteljku. Isto to uraditi sa patlidžanom.Samleti na mašini za mlevenje mesa.
U veliku šerpu sipati polovinu potrebnog ulja i sipati samelevenu papriku i patlidžan. Pržiti na laganoj vatri . U toku prženja dodati ostatak ulja. Pred sam kraj prženja dodati so, šećer i esenciju.Ukupno vreme prženja 3 sata.
Tegle oprati,osušiti i staviti ih u rernu na 100 stepeni 20 minuta.Vruć ajvar sipati u vruće tegle i vratiti ih u rernu na 150 stepeni 20 minuta. Izvaditi iz rerne i vruće zatvoriti poklopcima od tegli. Ostaviti na sobnoj temperaturi 24h da se ohlade.
Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар