недеља, 13. април 2014.

   sunđer pita


Sastojci

Priprema

  1. 1 sunđer pita 
    odvojiti 2 kore za pitu a ostale iskidati na komadiće  i dodati u umućenu smesu(ostaviti 4-5 kašika za premazivanje pite) od navedenih sastojaka,uzeti pleh prečnika 28 cm,podmazati sa malo ulja staviti jednu celu koru,izručiti smesu i staviti preko drugu celu koru,premazati sa onih 5-6 kašika za premazivanje i staviti u vruću rernu.

  Pita trgača


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Od 1/2 kg kora odvojiti 2 kore a ostale iskidati.
    Za fil umutiti jaja,pavlaku, jogurt,pecivo,ulje i so i iskidane kore staviti u fil ,sve izmešati da se lepo natopi.
    Tepsiju dim 22x30 podmazati staviti jednu koru istresti fil staviti drugu koru i preliti sa 2 jaja 1/2 dc jogurta i 1/2 dc kisele vode.

  Bela -limun bajadera 


Sastojci

Priprema

  1. 1
    iseckati margarin dodati šećer u prahu i dobro umutiti, dodati keks, sok od limuna i mleko sve dobro sjediniti i istresti na tacnu formirajuću koru debljine 1 cm.
  2. 2
    istopiti čokoladu sa uljem i preliti preko kore, staviti u frižider da se malo stegne.
  3. 3
    šećer i vodu staviti na laganu vatru da vri 7 minuta, skloniti sa vatre i dodati margarin u vruću masu i mutiti mikserom nekih 5 minuta, zatim u to dodati mleko u prahu, dobro sjediniti mikserom i preliti preko prve kore i čokolade.
  4. 4
    staviti u frižider da se dobro stegne.     
  5.              

      tulumbe iz rerne


    tulumbe iz rerne

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      staviti vodu i ulje da provri, dodati so, pomeriti sa vatre i dodati brašno izmešano sa praškom za pecivo, ostaviti da se na pola ohladi i onda dodati jaja i sve dobro sjediniti, staviti masu u špric i istiskivati na pleh podmazam margarinom, staviti da peče i kad je pečeno zaliti hladnim prelivom.                             
  6.            

  Pasta torta


Sastojci

Priprema

  1. Za koru umutiti prvo belanjke u čvrst sneg,dodati ostale sastojke i pažljivo promešati sve zajedno,uzeti veliki pleh od rerne,staviti pek papir,namazati ga malo margarinom i sipati smesu,kad se kora ispeče iseći je na 3 dela po dužini.
    Fil:
    na pari umutiti šećer u prahu sa žumancima i kad se ohladi dodati margarin i eurokrem,na kraju umešati mlevene lešnike,filovati kore,premazati tortu i posuti mlevenim lešnikom.

     vanil torta


Sastojci

Priprema

  1. 1 ostalo nešto-vanil torta 
    mera za jednu koru a treba 3 kore:umutiti prvo belance u čvrst sneg pa dodati šećer ,dobro sjediniti u čvrstu masu,isključiti mikser dodati brašno i griz,izmešati lagano kašikom i sipati u pleh (ja sam pekla u četvrtastom plehu na pomašćenom pek papiru dim pleha su 28x30)
  2. 2     vanil torta
    fil 1:puding, šećer i žumanca izmešati i skuvati u mleku, kad se ohladi dodati iseckan margarin u njega i umutiti da fil bude penast.
    fil 2:umutiti šlag sa mlekom i dodati lešnike i čokoladu.
    fil 3:umutiti pavlaku.
    redosled filovanja kora-fil 1-fil 2-fil 3-kora,......
    odozgo je možete ukrasiti šlagom,narendanom čokoladom,lešnicima,......

     TORTA ČILI-VILI


Sastojci

Priprema

  1. 1 TORTA ČILI-VILI
    umutiti žumanca sa šećerom,brašnom i skuvati u pola litre mleka u kome treba dodati vanil šećer,kad se ohladi dodati margarin i umutiti penasto,balanca umutiti u šne i dodati mu šećer u prahu sjediniti sa kuvanom smesom,dodati iseckane bananice,žele i izlomljen keks,uzeti pleh ili okruglu činiju,vanglu,.......staviti alu foliju obložiti posudu,izliti smesu i staviti u zamrzivač 3-4 sata,nakon toga izručiti je na tacnu i ukrasiti šlagom,staviti je u frižider do sutradan,.....

   Đus torta


Sastojci

Priprema

  1. umutiti 6 belanaca u sneg,zatim dodavati polako 130 gr.šećerai još mutiti,dodati orahe i brašno i lagano promešati kašikom,to je mera za jednu koru  i treba to isto ponoviti još dva puta,ukupno tri kore,najbolje je peći kore na pek papiru i blago ga premazati sa margarinom.
  2. za fil: 18 žumanaca kuvati na pari sa 18 kašika šećera,u to dodati sok od 2 pomoranđže i 4 kašike gustina i kuvati dok ne postne gusto kao puding,skloniti i kad se ohladi dodati margarin.
  3. 1
    redosled filovanja kora-fil.šlag,kora,....

      Čokoladni san*****

s

Sastojci

Priprema

  1. 1
    penasto umutiti žumanca,šećer i margarin, pa u to dodati otopljenu čokoladu dobro izmešati, dodati orahe i keks ,opet izmešati i na kraju dodati sneg od belanaca, sve to polako izmešati prvo kašikom pa onda mikserom najmanjom brzinom, sad podeliti masu na dva jednaka dela, jedan deo ostaviti za fil u frižider a od druge mase ispeći 3 kore, ja sam pekla u okruglom kalupu prečnika 28 cm, i baš je fina nije ni niska ni visoka.
  2. 2
    filovati koru, fil, koru, fil, koru, tanak sloj fila, pa glazuru od pavlake i čokolade.                                                   

   Sočna torta


Sastojci

Priprema

  1. Ispeći koru  i kad se ohladi iseći je na veće kockice (2x2).
    Skuvati puding i odmah u njega dodati ispasirane jagode,kad je puding skoro hladan dodati iseckanu koru i lagano sve lepo sjediniti i istresti u vatrostalnu činiju  i ostaviti u frižideru da se dobro stegne(preko noći) istresti tortu iz činije i premazati marmeladom od jagoda i šlagom.

Priprema

  1. Ispeći koru  i kad se ohladi iseći je na veće kockice (2x2).
    Skuvati puding i odmah u njega dodati ispasirane jagode,kad je puding skoro hladan dodati iseckanu koru i lagano sve lepo sjediniti i istresti u vatrostalnu činiju  i ostaviti u frižideru da se dobro stegne(preko noći) istresti tortu iz činije i premazati marmeladom od jagoda i šlagom.

   Dalas torta


Sastojci

Priprema

  1. 1
    umutiti belanjke, dodati šećer i mutiti dok bude čvrsta masa, zatim dodati ostale sastojke, ovo je mera za jednu koru, treba tri.
  2. 2
    od litre mleka odvojiti 2 deci i razmutiti u njemu šećer, brašno,žumanca i zakuvati u ostatak mleka, kad se ohladi dodati margarin, filovati kora, fil, kora,..celu tortu premazati tanko filom i posuti mlevenim orasima i, i već po vašoj želji 
  3. Interkontinental torta

    intercontinental

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      za koru umutiti belanca pa dodavati kašiku po kašiku šećera i imutiti u črstu masu, dodati brašno i mlevene orahe i polako ručno izmešati, u pleh staviti pek papir ,sipati masu i peći na srednjoj temperaturi, ovo je jedna kora ponoviti isto još dva puta, pleh je dimenzije 33×25 cm.
    2. 2
      za fil umutiti žumanca sa šećerom da bude penasto, pa dodati brašno i malo mleka od 1 l, a ostalo mleko staviti da se kuva i kad prokuva sipati polako žumanca, nesme biti jaka temperatura da ne bih zagorelo, kad je kuvano skloniti sa strane i kad se skroz ohladi dodati margarin i sve lepo sjediniti, podeliti fil na 3 dela, i jedan staviti mlevene orahe, u drugi otopljenu crnu čokoladu, a u treći belu čokoladu.
    3. 3
      kora-crni fil-kora-beli fil-kora -fil sa orasima-šlag                             
       

       Čokoladna torta


    čokoladna torta

    Sastojci

    Priprema

    1. mikserom umutiti jaja sa šećerom da bude penasto, zatim dodati ostale sastojke i pomešati lagano sa kašikom ne sa mikserom, kad se sve lepo sjedini sipati u podmazan pleh i ispeći koru, ponoviti postupak još jednom.
    2. 2
      za preliv sve prokuvati i kad se kore ohlade preliti ih.
    3. 3
      za fil slatku pavlaku dobro zagrejati ali ne da provri i dodati u nju čokoladu, mešati sve dok se čokolada ne istopi i fil postane gust.
    4. 4
      kad se fil malo prohladi staviti koru, fil, koru, fil.

  4. Posne Orah Kocke  

    posne orahove kocke

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      za koru sve umutiti bez miksera, dovoljna je samo kašika , peći ,dimenzije pleha su 28×33 cm.
    2. 2
      fil 1:
      penasto umutiti margarin i šećer pa dodati keks i koricu limuna.
    3. 3
      fil 2:
      ušpinovati šećer i vodu popariti orahe u vruće dodati čokoladu i keks.
    4. 4
      odozgo glazura od čokolade.                             
                               

          Kapućiner torta


    kapućino

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      ispeći tri kore, ovo je mera za jednu koru.
    2. 2
      umutiti žumanca i šećer, dodati brašno i kapućino i dodati u vrelo mleko, kuvati na tihoj vatri, kad se ohladi dodati margarin.
    3. 3
      umutiti šlag sa kiselom vodom.
    4. 4
      kora-fil-šlag-kora….   
    5.  Čudo torta

      čudo torta

      Sastojci

      Priprema

      1. 1
        ovo je mera za pleh prečnika 20 cm.,ja sam pravila od 1, 5 mere i pekla u plehu dimenzije 26 cm.
      2. 2
        za koru umutiti jaja sa šećerom ,dodati ostale sastojke i peći koru, kad se ohladi izdubiti je tako da se napravi udubljenje, treba da ostane dno i rub kore, malo deblji oko pola centimetra.
      3. 3
        za fil prokuvati mleko, dodati šećer i margarin da se istope i onda sve ostale sastojke.
      4. 4
        sa vrućim filom napuniti udubljenje, staviti da se hladi a odozgo možete ataviti šlag. 
      5.  plazma -čokoladna torta


        torta za goste(plazma-čokoladna torta)

        Sastojci

        Priprema

        1. 1
          za kore prvo dobro umutiti belanca, dodati šećer i ostale sastojke, peći u pleh prečnika 28 cm, ispeći 3 kore.
        2. 2
          za prvi fil staviti pavlaku da se dobro ugreja, ali ne da provri i u vruće dodati čokoladu, dobro izmešati i ostaviti da se malo ohladi, uzeti sve tri kore i premazati sa 1 kremom i ostaviti da se krema stegne.
        3. 3
          za drugi fil, skuvati puding u mleku i staviti de se skroz ohladi, posebno umutiti na pari žumanjke sa prah šećerom, dok je još toplo dodati čokoladu da se istopi takođe ostaviti da se ohladi zatim spojiti ove dve ohlađene kreme i dodati umućen margarin, sve fino umutiti u penastu masu, dodati iseckane orahe i žele.
        4. 4
          filovati: 1 kora namazana sa 1 kremom, drugi krem, druga kora namazana sa 1 filom,......odozgo po želji ukrasiti                             

   kaffe kocke

brzo ,sočno i ukusno

Sastojci

Priprema

  1. 1  
    umutiti jaja sa šećerom mikserom, ostale sastojke dodati i kašikom izmešati,sipati u pleh ,ja sam pekla u okruglom dimenzije 28 cm.
  2. 2 kaffe kocke 
    za fil  prokuvati šećer,vodu, margarin,kafu i čokoladu,skloniti sa ringle i dodati keks i lešnike,staviti preko kore i kad se ohladi preliti glazurom od čokolade i slatke pavlake koju treba dobro ugrejati  ,skoro da provri.

Posluživanje

kora je idealna kod pravljenja torti jer je sočna i divno se reže,masa treba da bude gušća nego za palačinke da bi bila sočna,...

 lešnik kocke

jednostavne i brze,ukus plazme i lešnika

Sastojci

Priprema

  1. 1 Milanine lešnik kocke 
    jaja i šećer izmiksati da bude penasto,dodati brašno,lešnike i pecivo i kašikom nežno promešati,kalup podmazati sa malo ulja i posuti brašnom i sipati smesu,ovo je smesa za okrugli kalup prečnika 28 cm
  2. 2 Milanine lešnik kocke
    za fil margarin i šećer umutiti dodati ostale sastojke i naneti preko ohlađene kore,odozgo staviti umućen šlag.

     sočne jaffa kocke

sočne,.......

Sastojci

Priprema

  1. 1  sočne jaffa kocke
    jaja i šećer umutiti mikserom penasto,dodati ostale sastojke i peću u plehu dim 30x32 cm,kad se kora ohladi podeliti je na 2 dela iseći je po dužini ,jedan deo izmrviti a drugi ostaviti za podlogu.
  2. 2
    fil: prokuvati vodu i šećer i u to dodati 2 izrendane smrznute naranđže,pomešati sa izmrvljenom korom i naneti na podlogu,ostaviti da se ohladi.
  3. 3
    žele: staviti da se dobro ugreje(nesme da provri)sok od naranđže i preliv za torte,dok se greje stalno mešati,skloniti i kad počne da se steže naneti na fil.
  4. 4
    glazura:čokoladu i pavlaku ugrejati ,ali ne da provri već čim čokolada počne da se topi skloniti u stranu i mešati da se  lepo sjedini,preliti preko ohlađenog želea.

   Jovanine kocke


Sastojci

Priprema

  1. 1 Jovanine kocke 
    žumanca umutiti sa šećerom mikserom,ostale sastojke dodati i kašikom izmešati,kad je kora pečena odmah je premazati pekmezom,staviti šne od belanaca i vratiti u rernu isključiti rernu i ostaviti da se šne suši dok gornji deo neporumeni,kad izvadite kolač odmah vruć iseći na kocke.
  2. 2 Jovanine kocke
    šne:dok se kora peče možete napraviti šne tako što stavite šećer i vodu da se istopi,belanca umutiti u čvrst sneg i šećer dodavati onako vreo u belanca.

    ledene kokos kocke

sočne,.........

Sastojci

Priprema

  1. 1 ledene kocke 
    Umutiti belanca i šećer mikserom,dodati ostale sastojke  i promešati lagano kašikom,sipati u podmazan pleh i peći samo da kora lepo porumeni ne da se prepeče nikako,jer onda neće upiti  mleko i biće žilava kora.
    Kad je kora pečena preliti je sa 3 dc toplog mleka.
  2. 2
    U 1 l mleka potopoti kokos i staviti da se kuva dok mleko provri, nakon toga mleko procediti  vratiti na ringlu, dodati u njega umućena žumanca sa šećerom,pudingom i brašnom i skuvati fil ,kad se fil ohladi dodati margarin i izmiksati u penastu kremui naneti preko kore.
  3. 3
    Umutiti šlag sa hladnim mlekom i staviti preko kreme.

     jaffa


Sastojci

Priprema

  1. 1 jaffa 
    Umutiti jaja i šećer,dodati brašno i sipati u  podmazan  dublji pleh dimenzije 22x20 ,peći koru samo da blago porumeni,ne vaditi je iz pleha i ostaviti da se ohladi.
    Skuvati puding u soku i vreo sipati preko kore,petit umakati u sok ali samo kratko i ređati preko vrelog pudinga,odmah napraviti i glazuru od čokolade i slatke pavlake i preliti preko keksa.
    Ostaviti da se fino stegne.
    Iseći na kocke i služiti,

    nanina baklava

Sastojci

Priprema

  1. 1  nanina baklava bez jaja
    Sve sastojke kašikom sjediniti,i sipati u pleh koji treba podmazati sa malo ulja i posuti prezlom,ja sam pekla u okruglom plehu prečnika 28 cm,dok se peče testo prokuvati preliv od šećera i vode i vrućim preliti vruće.
    Testo će  prilikom mešanja biti malo ređe ali tako treba  .

   svečane oblatne


Sastojci

Priprema

  1. 1  SVEČANE OBLATNE
    Jaja i šećer staviti u manju šerpicu pa šerpicu u malu veću tepsiju u kojoj treba sipati vode i staviti na toplu ploču(temperatura nesme da bude prejaka da se ne bi jaja pretvorila u kajganu) da se kuva ,stalno mešati varjačom ili kašikom dok masa nepočne da se zgušnjava (oko 10 min)zatim dodati nes kafu i čokoladu i kada se istopi skloniti sa strane i ostaviti da se ohladi,kad se skroz ohladi dodati margarin i sve fino izmiksati .
  2. 2
    FILOVATI OBLATNA-FIL-OBLATNA-FIL-KEKS-FIL-OBLATNA-FIL-OBLATNA
    Kad se sve to fino nafiluje jedno dva,tri puta   u roku od sat vremena blago pritisnuti oblatne,netreba ih opterećivati sničim odozgo.

 bakin voćni kolač-sve po 16


Sastojci

  •  4 jaja
  •  16 ravnih kašika šećera
  •  16 punih kašika brašna
  •  16 kašika ulja
  •  16 kašika mleka
  •  1 prašak za pecivo
  •  voće po želji oko 100 gr
  •  vanil šećer

Priprema

  1. Umutiti jaja i šećer mikserom,ostale sastojke dodati i kašikom promešati,sipati smesu u okruglu tepsiju prečnika 28 cm,staviti u toplu rernu da se malo zapeče,poređati voće i vratiti u rernu,kad je pečeno posuti vanil šećerom.
    Ja sam od voća stavila kupine,kajsije i breskve.

 kremisimo od lešnika


Sastojci

Priprema

  1. Umutitti belanca,dodati prah šećer,kada se to dobro umuti da bude čvrsto dodati lešnike ,brašno i pecivo,treba 2 ovakve kore.
    Umutiti belance,dodati šećer kada je čvrsto dodati brašno i ulje.
    Kore peći u plehu dimenzije 20x30.
    Za fil staviti mleko da se kuva,puding ,žumanca i šećer izmešati i dodati u mleko,kad se ohladi dodati margarin.Fil podeliti na 4 dela.
    Kora sa lešnikom-1 deo fila-posuti 4 kašike lešnila-drugi deo fila-bela kora-treći deo fila-4 kašike lešnika-četvrti deo fila-kora sa  lešnikom-premazati celu tortu sa malo fila i posuti lešnikom,ili staviti šlag  

Minjoni 2                            

Sastojci

Priprema

  1. Ispeći piškotu od 6 jaja, 6 kašika šećera kakaa i brašna,kad je kora ispečena i ohlađena raseći je po dužini na pola,jednu polovinu premazati marmeladom  a drugu polovinu izmrviti i dodati u fil.
    Za fil pomešati mlevene orahe,mleveni keks,prah šećer,rum i mrvice od kore.
    Na koru koja je premazana marmeladom staviti fil i glazuru od slatke pavlake i čokolade.
    Glazura:slatku pavlaku ugrejati skoro do vrenja,dodati čokoladu skloniti sa strane i mešati dok se ne zgusne,kad se malo prohladi preliti preko kolača,kad se kolač stegne i ohladi seći na male kockice.

 Šarenice


Sastojci

Priprema

  1. 1
    umutiti margarin i šećer, dodati orahe i brašno ,prašak za pecivo, sve kašikom lepo izmešati i dodati sneg od belanaca, peći na srednjoj temperaturi, dok se peče umutiti žumanjke sa šećerom u penastu masu, i kad je kora pečena preliti žuti fil preko kore i vratiti u isključenu toplu rernu da se žuti fil suši.
  2. 2
    crni fil sve prokuvati i preliti preko ohlađenog kolača, posuti mlevenim orasima. 
  3. Zdravka-Dukan pita bez brašna                            

    zdravka – Dukan pita bez brašna

    Sastojci

    • testo za palačinke

    •  3 jaja
    •  6 kašika ovsenih(zobenih) mekinja
    •  3 kašike pšeničnih mekinja
    •  10 kašika jogurta
    •  malo soli
    • nadev

    •  2oo gr sira
    •  2 jaja
    •  2 dcl jogurta
    •  1/2 praška za pecivo

    Priprema

    1. 1
      ispeći palačinke od navedenih sastojaka u teflon tiganju koji treba sa 2 kapi maslinovog ulja podmazati pri pečenju svake palačinke, kad je gotovo sa pečenjem palačinke iseći na krupnije rezance, uzeti vatrostalnu posudu prečnika 15 cm i ređati rezance, pa preko nadev od sira, pa opet rezance i sve dok ima materijala, na kraju mora doći nadev od sira, peći na srednjoj temperaturi.                             
              

      DUKAN razljevak


    DUKAN razljevak

    Sastojci

    • sastojci

    •  3 jaja
    •  3 dcl mleka što manje masnoće
    •  3 kašike zobenih(ovsenih mekinja)
    •  3 kašike pšeničnih mekinja
    •  so
    •  50 gr biljnog trapist sira

    Priprema

    1. 1
      jaja mleko i mekinje pomešati, posoliti po želji i izliti u podmazan pleh sa vrlo malo ulja koji treba prethodno dobro da se ugreje u rerni tako da masa zacvrči kad se izlije, staviti da se peče i pred kraj pečenja posuti narendanim sirom, fino, ukusno i zdravo, naročito za skidanje kilograma,...... 

      kafe -grilijaž torta 


  4. kafe-grilijaž torta

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      prvo napraviti grilijaž,istopiti šećer da lepo porumeni i izliti ga na pomašćenu tacnu, kad se ohladi samleti ga i podeliti ga na tri dela.jedan deo ide u koru, drugi u fil, a treći odozgo za posipanje gotove torte.
    2. 2
      za koru umutiti mikserom zajedno šećer i jaja bez ikakvog odvajanja belanaca i žumanaca, kad se lepo penasto umuti isključiti mikser i dodati ostale sastojke i samo lagano promešati kašikom i sipati u veći pleh, kad se kora ispeče istresti je na vlažnu krpu i uviti u rolat.
    3. 3
      za fil skuvati u mleku kafu i kad se ohladi dodati u nju brašno i umutiti da nema grudvica,žumanca i prah šećer umutiti i dodati u kafu i sve staviti na lagano da se skuva, kad se skuva u vruće dodati čokoladu, a kad se ohladi dodati margarin i grilijaž.
    4. 4
      umutiti šlag sa kiselom vodom ,odviti rolat i na početku rolata staviti jednu trećinu umućenog šlaga širine oko 2cm, a dalje prema kraju rolata mazati fil, saviti ponovo rolat, iseći na parčad i podeliti za dva reda, uzeti četvrtastu tacnu, poređati prvi deo rolata, premazati šlagom, pa poređati drugi deo rolata ali da parčad budu slagana kao cigle ,znači da se povezuje, tortu premazati tanko filom i posutu mlevenim orasima i grilijažom.   

         susam štanglice


    susam štangle

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      istopiti šećer, skloniti sa vatre i dodati margarin i med, dodati čokoladu mešati da se sve lepo istopi, zatim dodati susam, orahe i izlomljen čar na dar ili korn fleks, istresti na tacnu na kojoj je postavljen pek papir, staviti da se dobro stegne zatim premazati tanko marmeladom i istopljenom čokoladom.    

      čudnovata krempita                            

    2.        
    3. čudnovata krempita

      Sastojci

      Priprema

      1. 1
        umutiti žumanca ,cela jaja i šećer u penastu masu, dodati ostale sastojke i peći u plehu dimenzije 25×30 cm.
      2. 2
        za krem prvo umutiti belanca dodati šećer, staviti vodu sa pudingom, skuvati i kad je kuvan dodati u sneg od belanaca i dobro sve sjediniti.
      3. 3
        na ohlađenu koru sipati krem, ali koru ne vaditi iz pleha u kome se pekla i pleh treba da bude malo dublji, sve staviti u frižider i kad se ohladi preliti glazurom.
      4. 4
        za glazuru izmešati šlag u prahu sa vodom, dodati čokoladu i staviti da se topi pred kraj dodati kašiku ulja.                             
                              

Нема коментара:

Постави коментар