понедељак, 14. април 2014.

omiljeno...od Jaffi...

  Slana svečana torta!

Sastojci

Priprema

  1. 1 Slana svečana torta!
    Crveni biskvit: žumanjke i ispasirane pelate staviti u posudu za miksanje, dodati soli, origana, koncentata rajčice i razmekšanog maslaca i miksati dok se sadržaj ne zapjeni. U tu smjesu  sipati brašno pomijašano sa praškom za pecivo i na kraju lagano dodavati ranije napravljen snijeg od bjelanjaka. Sipati u namašćenu ili pek papirom obloženu tepsiju ili kalup za torte (ovisno da li hoćete četvrtastu ili okruglu tortu ... ja sam imala četvrtastu) i staviti peći 25-30 min na 180°C u prethodno zagrijanu pečnicu.
    Kad se ohladi prerezati ga na pola.

    Zelena fila: smrznute koprive (ili špinat) staviti topiti u posudu na maslac. Postepeno dodavati vrhnje za kuhanje. Kad prokuha, dodati sitno ribani polutvrdi sir, posoliti i začiniti sa češnjakom u prahu (ako se radi sa svježim, jako usitnjen dodati na maslac prije kopriva).
    Štapnim mikserom usitniti smjesu i prema tome koliko su bili vlažni kopriva ili špinat dodati 1-2 žlice pšeničnog griza, da se ugusti.
  2. 2 Slana svečana torta!
    Pripremljena crvena kora od biskvita odmah se premaže toplom smjesom. Preko nje stave se listići šunke i odmah drugi red zelene file i na kraju drugi dio biskvita. Lagano se stisne, da ne ostane negdje šupljine i spremi u frižider. Najbolje preko noći da se svi sastojci dobro prožmu i da se torta može lijepo rezati.
  3. 3 Slana svečana torta!
    Narezati i servirati sa nekom sezonskom salatom ili umakom na bazi majoneze ili jogurta.

      SARENI SLANI KOLAC


Sastojci

Priprema

  1. 1
    1.Zuta kora
    Umutite jaja, dodate jogurt i lako izmesajte, zatim dodajete ulje koje opet izmesate da se spoji sa smesom, najzad stavite brasno u koje ste pomesali pecivo, izmesajte dobro i izlijte u pleh na koji ste stavili pek papir. Pleh je u velicini 26:36. Pecete kratko vreme posto je kora tanka, na 200 stepeni.
    2. Crvena kora
     - Sve isto ko zuta samo sto ovde dodate 1 do 1,1/2 zlicica crveni mljevni papar.
    3. Zeleno sarena kora
    - Sve isto ko predhodno samo sto na kraj se dodaje jedan rukohvat persin koji ste naseckali.

  2. 2
    Fil
    Umutite dobro puter ili margarin, dodajte 150 gr. naribani sir, 300 gr. naseckanu sunku, dodate 400 ml. pavlake, pa sve to dobro spojte.
  3. 3
    Kad su kore oladile filujete i to redosled kora zavisi od same vas.. kako volite da vam je sareno odnosno od koje boje volite od te krenite. Namazete prvu koru, stavite druga kora iznad fila, pa opet filujete, stavite trecu koru. Treca kora se premazuje samo sa pavlakom. Dekorirajte po vasoj volji i zelji - pa i fantazije. Secite kako volite. Najdobro se reze kad ona odstoji malo da se sve to dobro spoji. 

    Bosanske kifle ili slanci

Sastojci

Priprema

  1. 1
    U mlako mlijeko izmrviti kvasac, dodati secer i 3 kasike brasna te kratko promijesati i ostaviti da se dize desetak minuta.
  2. 2
    U brasno dodati kvasac, ulje, ocat , sol i zamijesiti tijesto te ostaviti da se dize.
  3. 3
    Kad se tijesto naraslo i udvostrucilo se premijesiti ga jos jedanput i ponov pokriti, te ostaviti da se ponovo dize.
  4. 4
    Nakon toga od tijesta odkidati manje kolicine tijesta i oblikovati loptice.
  5. 5 Bosanske kifle
    Svaku lopticu tanko razvaljati u elipsasti oblik, te urolati u kiflu.
  6. 6 Bosanske kifle 
    Kifle poredati na pek papir, premazati mlijekom i ostaviti da se dizu desetak minuta, nakon toga staviti kifle da se peku u predhodno zagrijanu pecnicu na 200 stepeni.
  7. 7
    Zamijesiti preljev od brasna, skroba, soli i vode tijesto malo gusce os tijesta za palacinke.
  8. 8 Bosanske kifle 
    Nakon 7 minuta pecenja izvaditi kifle, i kasikom sipati preljev preko njih te vratiti na kratko 3-4 minute da se jos peku.
  9. 9
    Ponovo izvaditi kifle i premazati ih uljem, te ponovo vratiti u pecnicu da jos malo porumene.
    Kifle se ne smiju predugo peci, jer ce u protivnom biti tvrde.
  10. 10
    Izvaditi iz pecnice i prekriti ih krpom desetak minut

        Krompirnjak


    obicni krompirnjak s kukuruznim brasnom

    Sastojci

    •  1 1/2 kg krompira
    •  1/2 case kukuruznog brasna
    •  1/2 case bijelog brasna
    •  1/2 case ulja
    •  2 jaja
    •   sol
    •   papar

    Priprema

    1. 1
      Krompir oguliti, oprati i naribati na krupni ribez.
    2. 2
      Pecnicu zagrijati na 180 stepeni i staviti namasten pekac u kojem cemo peci da se zagrije.
    3. 3
      U krompir pomijesati sve ostale sastojke i istresti u zagrijani pekac te staviti da se pece.
    4. 4
      Kad se ispece izrezati na kocke i servirati uz kajmak ili vrhnje, i neku dobru salat

NAJBOLJA COKOLADNA TORTA

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Umutiti belanca u čvrstu penu, dodati šećer i sve zajedno dobro umutiti mikserom.
  2. 2
    Dodati žumanca, ulje i vodu i sve mutiti na najslabiju brzinu.
    Dodati čokoladu u prahu i mrvice i lagano umutiti da se sve sjedini.
  3. 3
    Pleh veličine 25 x 30 cm obložiti pek papirom, usuti smesu i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni .
    Torta je pečena kada se lagano odvoji od bočnih ivica pleha.
  4. 4
    Izručiti tortu i ostaviti je da se dobro ohladi. Preseći je celom dužinom na dva jednaka dela a onda svaki još kroz sredinu raseći da dobijete 4 jednaka dela.
  5. 5
    Na pari skuvati jaja sa šećerom do potrebne gustine.
    Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i ostaviti ga da se prohladi.
    Na kraju dodati penasto umućen maslac .
    Posebno umutiti pavlaku u čvrst šlag i sve dodati u fil. Lagano promešati da se sjedini i filovati kore.
  6. 6 HVALA SVIMA NA DIVNIM ČESTITKAMA, POSLUŽITE SE :) 
    Tortu filom premazati sa svih strana i ukrasiti po želji.
  7. 7
    Tortu napraviti dan ranije :)

    DROBLJENA TORTA 

Sastojci

Priprema


  1. Napraviti patispanj od 5 jaja, secera, brasna i vode da bi bio rastresitiji.
    Ispeci ga u plehu vecih dimenzija jer je bolje kad je tanji.

    Ispeceni patispanj prohladiti i iseci u kocke velicine 3x3 cm.

    U dublju serpu, obavezno duboku da vam ne pokipi nadev tokom kuvanja,
    staviti secer, mleko i margarin i sve zajedno kuvati da se sjedine sastojci.
    Dodati cokoladu i kakao i pustiti da jos malo prokuva nadev.
    Na kraju dodati keks, sve dobro sjediniti i prohladiti.

    Hladan nadev i patispanj spojiti, nezno varjacom promesati da se svaki komadic
    testa natopi.
    Uzeti sud po zelji, usuti masu i ostaviti je u frizideru 1-2 sata da se prohladi.

    Prohladjenu tortu istresti na posluzavnik, ne treba podmazivati posudu u kojoj
    hladite smesu, i ukrasiti slagom po zelji.

      Kocke sa virslama


Sastojci


Priprema

  1. Odvojiti zumanca od belanaca.
    Umutiti belanca u cvrst sneg .
  2. 2
    Polakomumutiti zumanca dodajuci
    pavlaku, sir, jogurt, so, ujle, brasno i
    prasak za pecivo, dodati papriku
    i sve dobro sjediniti.
    Na kraju dodati sneg od belanaca
    i polako promesati varjacom.
  3. 3
    U dublji sud za pecenje staviti
    pek papir i usuti testo.
    Uzduzno staviti virsle i peci u
    zagrejanoj rerni na 200 stepeni
    dok ne porumeni.
  4. 4
    Dobro prohladiti i iseci kocke .
    Kocke seci tako dase virsle
    nadju u sredini .     

  5.        

        Guzvara sa jogurtom


    Guzvara sa jogurtom :))

    Sastojci

    •  500 g kora za pitu
    •  300 g kravljeg sira/ ovaj lici na krem ali je domaci/
    •  1 dl ulja
    •  1 dl jorurta
    •  1 dl kisele vode
    •  4 jajeta/ po mogustvu sto zuca i domaca/

    Priprema

    1. Umutiti jaja, dodati
      sir i sve dobro sjediniti.
    2. 2
      Dodati tecne sastojke i
      napraviti smesu kao za palacinke.
    3. 3
      Na dno podmazanog okruglog
      pleha staviti jednu koru, malo
      je premazati filom, staviti i
      drugu koru, a ostale kore
      zguzvati u ruci, namociti filom
      i redjati po dnu pleha.
      Ne sabijati kore i ostaviti
      im prostora da se lepo
      rasire tokom pecenje.
    4. 4
      Za vrh ostaviti 2 kore isloziti ih
      kao i prve dve.
      Po vrhu kore staviti malo fila,
      zaseci ostrim nozem na 4 dela
      i peci guzvaru na 200 stepeni
      do rumene boje.
    5. 5 Guzvara sa jogurtom :))
      Iskljuciti rernu i ostaviti guzvaru
      jos desetak minuta u toploj 
    6.   Avganistanski ćevap kao šnicla


      Avganistanski ćevap kao šnicla

      Sastojci

      Priprema

      1. Krompir skuvati u ljusci,
        oljustiti ga i ispasirati
        kao za pire.
      2. 2
        Pomesati meso i krompir,
        dodati sitno iseckan beli
        i crveni luk, persunov list
        sitno iseckan, jaja, zacin po
        ukusu i sve dobro rukama
        umesiti.
      3. 3
        Od ove smese ja odmah
        pravim loptice; na dlanu
        ih rastanjim do velicine
        snicle i valjam u hlebne
        mrvice.
      4. 4
        Tako pripremljene snicle
        slazem na plasticni
        posluzavnik i jos malo
        pospem mrvicama da se
        ne slepe. Stavim ih u
        zamrzivac oko 2 sata
        i spremne su za rucak.
      5. 5
        Jedan deo odmah upotrebim,
        a ostatak pakujem u kutije za
        zamrzavanje i odlazem u
        zamrzivac do upotrebe.
      6. 6
        Ovako spremljene snicle
        ne treba odmrzavati kod
        pripreme vec ih odmah
        uvaljati u jaja i prziti na
        zagrejanom ulju….
        Temperaturu podesavati
        po sopstvenog iskustvu 
      7. 7
        Snicle uvaljati u jaja
        i prziti na vrelom ulju
        sa obe strane po 5 minuta.                             
    7.                        

       Musaka od hleba


      Musaka od hleba

      Sastojci

      •  1 vekna starog hleba
      •  4 jajeta
      •  200 ml jogurta
      •  200 ml kisele pavlake/ vrhnja/
      •  150 ml mleka
      •  200 g sunke u listovima
      •  200 g gaude ili sl. sira u listovima
      •  malo butera

      Priprema

      1. 1
        Umutiti jaja, kiselu pavlaku,
        jogurt i mleko.
        Hleb iseci na parcad i pripremiti
        uzu, duguljastu tepsiju
        koju treba dobro podmazati
        buterom.
      2. 2
        Svaku krisku hleba umociti
        u smesu od jaja, pa vertikalno
        naizmenicno redjati tako
        natopljen hleb, list gaude i list
        sunke.
      3. 3
        Kad se potrosi sav materijal, preliti
        musaku smesom od jaja i
        peci u zagrejanoj rerni na
        220 stepeni do rumene boje.

          Ćufte u sosu


      Cufte u sosu :))

      Sastojci

      Priprema

      1. 1
        Spojiti meso, dodati hleb
        natopljen kiselom vodom
        tek da se malo ovlazi, zatim
        dodati luk, zacine i jaje,
        te sve to dobro smesiti.
      2. 2
        Praviti cufte i poslagati
        ih na pouljen pleh da
        se ne dodiruju.
      3. 3
        Pleh staviti u zagrejanu
        rernu i peci na 170 stepeni
        oko 25 minuta.
      4. 4
        Sos:
        Na zagrejanom ulju prodinstati
        iseckani luk do staklaste
        boje, dodati brasno i
        proprziti da malo pozuti,
        skloniti sa ringle i polako
        dodavati paradajz sok uz
        neprestano mesanje da se
        ne stvore grudvice.
        Vratiti sos na umerenu ringlu,
        dodati zacine po ukusu, ja dodam i
        malo secera i sve ostaviti
        da dobro prokrcka…
        Ako vam je sos gust, doliti
        malo vode, promesati i
        ubaciti cufte da se
        prokrckaju.
        Sve ovo raditi na najmanjoj
        temperaturi da samo malo krcka…
      5. 5
        Ispecene cufte ubaciti
        u sos, napravljen po zelji,
        i prokrckati jos 15 minuta  
      6. Kupus kifle

        KONAČNO I KOD MENE...KUPUS KIFLE :)

        Sastojci

        • Testo:

        •  1 kg mekog brasna tip 400
        •  3 dl mlakog mleka
        •  2 dl mlake vode
        •  2 kasicice secera
        •  40 g svezeg kvasca
        •  1/2 kesice praska za pecivo
        •  2 dl ulja
        •  1 kasika soli
        • Fil:

        •  200 g margarina za mazanje/ Rama, Soft i sl./
        •  3 zumanceta
        •  1 kasika soli
        •  po zelji:300 g Feta sira ili 200 gr rendanog trapista ili sunka, kulen i dr.
        • Premaz:

        •  2 belanceta
        •  po zelji: susam, kim

        Priprema

        1. 1
          U malo toplog mleka staviti
          secer i dodati kvasac.
          Sacekati 10 minuta da
          lepo nadodje.
        2. 2 Kupus kifle :)
          U posudu za mesenje dodati
          brasno i sve ostale sastojke i
          nadosli kvasac, te umesiti glatko
          testo koje se ne lepi za ruke.
          Ne treba ga puno mesiti ,jer
          ce biti zilavo. Prekriti ga krpom
          i ostaviti 1 sat da nadodje i
          udvostruci kolicinu.
        3. 3
          Pripremiti fil: Umutiti margarin
          sa zumancima i dodati so.
          Sir posebno izgnjeciti, a ako
          zelite mozete pripremiti i rendani
          trapist sa nekim suvim specijalitetom
          / sunka, prsuta, kulen i dr/.
        4. 4 KUPUS KIFLE
          Ja sam pola spremala sa sirom,
          a pola sa rendanim trapistom
          bez drugih dodataka.
        5. 5
          Posle 30 minuta testo podeliti na
          2-3 dela, ja sam podelila na dva,
          i kifle su bile vece.
          U principu, testo treba da udvostruči volumen a kod nekoga, u hladnijoj
          prostoriji, može to biti i duže od ovog vremena.
        6. 6 Kupus kifle
          Svaki deo rastanjiti u pravougaonik
          debljine oko 3mm.Po celoj povrsini
          testa premazati polovinu margarina
          i posuti sirom, ili trapistom i
          pobacati suhomesnato.
        7. 7 KUPUS KIFLE 
          Uviti testo u rolat i seci uz
          pomoc tanjirica od soljica za kafu.
          Seku se komadi u cik-cak odozdo
          na gore i obrnuto. Komadi su sirine 2cm.
        8. 8
          Slagati ih na nauljeni pleh i ostaviti
          ih desetak minuta na toplom.
          To isto uraditi i sa drugom polovinom
          testa.
        9. 9
          Zagrejati rernu na 300 stepeni,
          smanjiti na 200 stepeni, premazati kifle
          umucenim belancima i posuti susam ili kim.
        10. 10 KUPUS KIFLE... :) 
          Peci ih u rerni na 200 stepeni do lepe rumene boje.
          Moraju biti takve jer bi u suprotnom unutra ostale gnjecave i teške.
      7. .      

          Svetosavske perece


        Posluzite se :)))

        Sastojci

        Priprema

        1. 1
          U toplo mleko staviti 2 kasike ostrog brasna,
          malo secera i paketic kvasca i sacekati
          10 minuta da kvasac nadodje.
        2. 2
          Pomesati brasna sa uljem i solju i
          dodati kvasac te umesiti testo koje
          se ne lepi za ruke, ali ne sme biti tvrdo.
          Dobro ga mesiti na pobrasnjenoj dasci bar
          5 minuta uz dodavanje brasna ako je potrebno.
          Prekriti testo i ostaviti na toplom 30 minuta da
          udvostruci kolicinu.
        3. 3
          Pripremiti slani preliv. Pomesati so i brasno i
          polako dodavati hladnu vodu i mesati da
          nema grudvica.
          Gustina je kao testo za palacinke.
        4. 4
          Od uskislog testa kidati ili nozem odsecati
          male kuglice i prstima tanjiti u dug stapic.
          Smotati perecu i slagati na podmazan pleh.
          Samo malo podmazati uljem.
        5. 5
          Ostaviti da kisnu oko 10 minuta dok se rerna
          zagreje na 250 stepeni.
        6. 6
          Pre stavljanja u rernu perece premazati
          umucenim jajetom.
          Peci perece do blago zute boje,
          izvaditi i staviti po njima slani preliv i
          vratiti jos 2-3 minuta da se lepo zarumene,
          a preliv osusi.                              
      8.      

           PLUTO PUPS - hrenovke ili kobasice u tijestu na Australijski nacin


        PLUTO PUPS - hrenovke ili kobasice u tijestu na Australijski nacin

        Sastojci

        •  4 komada hrenovke ili kobasice po zelji
        •  2-3 zlice brasno
        • Za tijesto

        •  100g brasno
        •  1 i pol zlicica prasak za pecivo
        •  1 jaje
        •  oko 200ml obicno svijetlo pivo
        •  na vrh zlicice sol
        •   ulje za duboko przenje

        Priprema

        1. 1 PLUTO PUPS - hrenovke ili kobasice u tijestu na Australijski nacin
          Ako koristite kobasice, trebaju vec biti kuhane/pecene. Hrenovke moze direktno iz pakovanja.
          Narezati na manje komade ili kako zelite.
          Svaki komad malo uvaljati u brasno i otresti.
        2. 2 PLUTO PUPS - hrenovke ili kobasice u tijestu na Australijski nacin
          U zdjelu dodati brasno zajedno sa praskom za pecivo. U sredinu dodati umuceno jaje i sol i polako dolijevati pivo uz stalno mijesanje.
          Tijesto na kraju mora biti gusto mnogo gusce nego za palacinke da se fino moze hvatati za hrenovke.
        3. 3 PLUTO PUPS - hrenovke ili kobasice u tijestu na Australijski nacin
          Ulje zagrijati treba biti barem 3cm duboko. Umociti komade mesa u tijesto, i odmah stavljati peci u vruce ulje. Dovoljno je samo 10-15 sekundi svaku stranu, vaditi cim tijesto dobije zlatnu boju. Pazite da se previse ne zapece.
        4. 4 PLUTO PUPS - hrenovke ili kobasice u tijestu na Australijski nacin
          Vaditi na papirnati ubrus. Zabosti cackalice u svaki komadic i servirati uz  ketchup ili senf, kako zelite.
          Ako vam ostane ekstra tijesta, mozete ga sa zlicicom dodavati u vruce ulje kao fritulice ili umociti povrce po izboru i poprziti kao hrenovke.
      9.          

            PAIN DE CAMPAGNE - Francuski seoski/rusticni polubijeli kruh


        PAIN DE CAMPAGNE - Francuski seoski/rusticni polubijeli kruh

        Sastojci

        • Za pocetno tijesto - Starter

        •  50g ostro bijelo brasno
        •  50g razeno brasno
        •  70ml voda
        •  3g svjezi kvasac
        • Za glavno tijesto

        •  340ml voda
        •  470g obicno bijelo brasno ( glatko)
        •  65g integralno brasno ( moze i 1100 ili 1600 )
        •  10g svjezi kvasac
        •  1 puna zlicica ( oko 7g) sol

        Priprema

        1. 1
          Za pocetno tijesto - Starter

          Pripremite ga ujutro za pecenje kruha uvecer ili pripremite navecer za pecenje ujutro :) Minimalno treba odstojati 6 sati na sobnoj temperaturi.

          1. U salicu dodati vodu i umijesati kvasac, dobro pormijesati sa viljuskom da se kvasac otopi.
          2. U vecu zdjelu pomijesati bijelo brasno sa razenim brasnom.
          3. Dodati kvasac i mijesati sa viljuskom da dobijete ljepljivu gustu smjesu.
          Pokriti sa vlaznom krpom i ostaviti preko noci na sobnoj temperaturi.
          Koristenje ovakve smjese u pripremi kruha daje mnogo bolju aromu i teksturu.
        2. 2 PAIN DE CAMPAGNE - Francuski seoski/rusticni polubijeli kruh
          Slijedeci dan u starter dodati vodu i dobro promijesati.

          U vecu zdjelu dodati bijelo i tamno brasno i sol, promijesati. Zatim dodati kvasac i starter u sredinu i mijesati ili rucno ili elektricnom mjesalicom specificnom za tijesto na najsporiji okretaj. Mozete staviti i u masinu za kruh na program za mijesanje bijelog kruha. Mijesati 10 minuta ili 20 minuta ako radite rucno.
          Kad tijesto postane elasticno i glatko bez da se ljepi za ruke gotovo je za dizanje.
          Za klasicni okrugli francuski kruh oblikujte tijesto u loptu ali naravno mozete oblikovati kako zelite, u duguljaste francuske baguette, i ovalni oblik itd..
        3. 3 PAIN DE CAMPAGNE - Francuski seoski/rusticni polubijeli kruh
          Staviti na pobrasnjenu tavu i prekriti sa plasticnom folijom ali nemojte je nategnuti preko tijesta neka bude labavo jer ce se tijesto dizati.
          Stavite tijesto u pecnicu na 35 C da se polako dize oko 60 minuta. Provjerite s vremena na vrijeme da  plasticna folija nije previse nategnuta.
        4. 4
          Kad se tijesto uzdignulo do zeljene velicine, polako izvaditi, ostaviti pokriveno.
          Pecnicu zatim zagrijati na 250 C. Na doljni dio pecnice dodati vatrostalnu posudu s vodom. Voda ce isparavati tokom pecenja sto ce pridonijeti finoj hrskavoj korici koja je osnova ovog francuskog kruha.
        5. 5
          Peci prvih 10 minuta na 250 C zatim smanjiti temperaturu na 210 C i nastaviti peci jos 20-25 minuta.
          Nikako ne otvarati pecnicu prvih 15 minuta!
        6. 6
          Kad je kruh gotov lupnite ga malo sa viljuskom ili nozem , ako zvuci kao da udarate po praznoj kutiji onda je kruh gotov. :)
      10.          

            Bosanske lepinje


        Bosanske lepinje by me

        Sastojci

        Priprema

        1. 1
          Kvasac, secver i jednu zlicu brasna staviti u mlaku vodu malo promijesati i ostaviti da se dize.
        2. 2
          Brasno prosijemo i dodamo kvas, mlijeko i sol te zamijesimo ne pretvrdo tijesto.
        3. 3
          Tijesto ostavimo da se dize oko sat vremena.
        4. 4 priprema lepinja
          Prebacimo na radnu povrsinu i od tijesta napravimo 7 loptica koje izradimo u gladke i okrogle loptice, pokrijemo ih krpom i ostavimo da se odmore deset minuta.
        5. 5
          Dlanom rastanjimo loptice u lepinjice i stavimo na pekac u koji samo stavili pek papir.
        6. 6
          Sa tupin dijelom noza napravimo kvadrate po lepinjama, premazemo mlakom vodom te pokrijemo vlaznom krpom i jos jednom suhom preko.
        7. 7
          Ovako pokrivene lepinje trebaju da stoje barem pola sata.
        8. 8 Desetka u lepinji
          Pecnicu zagrijemo na 250 stepeni i pecemo lepinje na drugoj od vrha mrezi (znaci bolje je ako su lepinje blize gornjem grijacu, ljepse se napusu i peku)
          Pecene lepinje pokriti krpom i ostaviti desetak minuta da se ohlade prije rezanja.
  6.           

          Cokoladni trokut


    Cokoladni trokut

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      350gr.secera staviti da se kuva sa 8 kasika vode .To kuvati par minuta dok se secer potpuno ne rastopi.
    2. 2
      U to dodati 1/2 margarina 200gr.cokolade.Sve dobro sjediniti i skloniti sa sporeta.
    3. 3
      Ovoj smesi dodati jos 150gr.mlevenih oraha, 150gr.seckanih oraha i na kraju 250gr.seckanih zele bombona.Dobro izmesati.
    4. 4
      Metalni kalup za trokut obloziti providnom folijomi kasikom polako sipati do vrha kalupa.Odozgo prekriti folijom i staviti u frizider.
    5. 5
      Sutradan izvaditi trokut iz kalupa i seci na zeljenu debljinu kolace.                             
  7.        

Нема коментара:

Постави коментар