субота, 12. април 2014.

moji omiljeni 1....

   Rozi Dunav


Sastojci

Priprema


  1. 1
    Izmiksajte pjenasto jaja sa šećerom, pa postepeno dodajte ostale sastojke, osim kakaa i žlice mlijeka.
    Dvije trećine smjese prelijte u brašnom namazan i posut protvan veličine 20x30, a u ostatak smjese dodajte kakao i žlicu mlijeka.
  2. 2  
    Ostatak crne smjese lagano izlijevajte po žutom dijelu, s time da ne morate koristiti žlicu, već po redu polako iz posude lijevate.
    U smjesu lagano položite višnje iz kompota.
    Pecite oko pola sata na 180 stupnjeva.
  3. 3  
    Sok od kompota nadopunite vodom do 4 dcl, pa u njemu sa šećerom zakuhate puding, kao da kuhate normalni puding, pa u ohlađeno žlicu po žlicu dodajte izmiksani margarin.
  4. 4 
    Nakon što je kolač pečen premažite ga kremom.
  5. 5 
    Bijelu čokoladu rastopite, pa dodajte 4 žlice ulja, i prelijte po kolaču, pa dobro ohladite.

       Limunovi dijamantići


Sastojci

Priprema


  1. 1  
    Pjenasto izmiksajte omekšani margarin sa šećerom i vanili šećerom.
    Postepeno dodavajte jaja, limunov sok i koricu te brašno pomješano sa praškom za pecivo.

  2. Smjesu istresite u namazan  i brašnom postu protvan veličine  20x30 te smjesu poravnajte.
    Pecite oko pola sata na 180 stupnjeva.

  3. Prelijte sa glazurom.

    Limun listići

OVO morate probati,

Sastojci

Priprema


  1. 1
    Izmjješajte pjenasto jaja sa šećerom.

  2. Listove za savijaču istrgajte na komadiće.
  3. 3  
  4. U smjesu sa jajima, dodajte jogurt, ulje, prašak za pecivo i naribanu limunovu koricu.
  5. 4  
    Izmješajte smjesu sa istrganim listovima.
  6. 5
    Ulijte u namazanu i brašnom posutu tepsiju 20x30 i pecite na 150 stupnjeva (ventilator) oko 30 min.
  7. 6
    U međuvremenu prokuhajte vodu sa šećerom i limunom i ostavite da se ohladi.
  8. 7
    Pečeni kolač prelijte sa sirupom.
  9. 8
    Uživajte u ovoj poslastici.

     Kuglica kolač


Sastojci

Priprema


  1. 1
    Izmješajte margarin sa šećerom pa postepeno dodajte ostale sastojke.
    Dobivenu smjesu stavite u frižider na sat vremena da se malo stisne.
  2. 2
    Dok se smjesa za kuglice hladi, izmješajte sve sastojke za preljev osim bjelanjaka.
  3. 3
    Kad se smjesa za kuglice stisne napravite kuglice koje poredate u protvan veličine 20x30, u četiri reda po sedam kuglica. (svaka kuglica mi je težila 20 grama).
  4. 4
    U dio sa svježim sirom dodajte snijeg od bjelanjaka.

  5. Prelijte fil preko kuglica.
  6. 6
    Pecite na 170 stupnjeva dok ne dobije lijepu boju. (oko pola sata).

     Flekavi kolač


Sastojci

Priprema


  1. 1
    Rastopite margarin sa čokoladom i šećerom.
    Kad se ohladi dodajte jedno po jedno jaje, mlijeko i prašak za pecivo sa brašnom, te ulijte u namazan i brašnom posut protvan veličine 20x30 cm.
  2. 2
    Bjelanjak istucite, dodajte šećer i kokos.
  3. 3
    Pravite kuglice od kokosa i stavljajte ih na biskvitnu smjesu, lagano utisnite pa stavite peći na 170 stupnjeva oko pola sata.

     Krater


Sastojci

Priprema


  1. 1  
    Skuhajte puding sa vanili šećerom i mlijekom i ostavite da se dobro ohladi.
  2. 2 
    Za biskvit izmješajte žumanjke sa šećerom i ostalim sastojcima, te dodajte na kraju snijeg od bjelanjka pa istresite u tepsiju veličine 30x20 cm.
  3. 3 
    Sa žlicom stavljajte komade ohlađenog pudinga, te stavite peći na 180 stupnjeva oko pola sata do 40 min.
  4. 4 
    Kiselo vrhnje izmješajte sa šećerom te premažite pečeni kolač pa vratite još desetak min. u pećnicu.

     Želirana torta od jagoda


Sastojci

Priprema


  1. 1  
    Kekse izmrvite što sitnije, pomješajte sa rastopljenim maslacem, utisnite u kalup pa stavite peći 5-10 min. na 170 stupnjeva.
  2. 2
    Kiselo vrhnje lagano izmješajte sa šećerom dok se ne rastopi pa dodajte istučeni šlag i  želatinu koju ste pripremili po uputama na vrećici.
  3. 3
    Istresite filu na kekse,(morate staviti kalup od torte jer je sve tekuće), pa da bi dobili udubljenje u fili, uzmite prozirnu foliju pa je stavite na filu i pritisnite nekom manjom zdjelom dok se ne udubi i tako stavite u frižider da se malo sve stisne, pa onda izvadite posudu i foliju.
  4. 4
    Jagode očistite, izmiksajte, dodajte šećer, pa zagrijavajte par minuta na štednjaku dok se šećer ne rastopi. Napravite dvije vrećice želatine po uputama pa dodajte u smjesu sa jagodama te istresite na prvu filu.
    Najbolje bi bilo da ostavite preko noći da se dobro stisne.
    Nakon što se je torta stisla, skinite obruč.

                                 Orange trokuti


Sastojci

Priprema


  1. 1 
    Prokuhajte vodu i mlijeko sa šećerom pa u toplo dodajte margarin, i čokoladu i mješajte dok se ne rastopi.
    Umješajte grožđice, rum, ekstrakt naranče i kekse.
  2. 2 
    U kalup za trokute stavite prvo prozirnu foliju pa onda utisnite smjesu koliko vam stane, pa zamotajte preko foliju i stavite u frižider.
  3. 3 
    Meni su ispala dva reda trokuta. 


  1. Rum čupavci

    Rum čupavci

    Sastojci

    Priprema


    1. 1  
      Rastopite margarin pa u toplo dodajte med.
      Izmiksajte jaje, pa dodajte med i margarin, mlijeko, brašno i prašak za pecivo.

    2. 2 
      U namazani protan veličine 20x30 izlijte smjesu pa pecite na 180 stupnjeva oko 25 min.
    3. 3
      Ohlađeni biskvit izrežite na bolje manje kockice, ja sam na veličinu 2,5x4 cm.
    4. 4
      Rastopite sve sastojke za preljev pa umačite kockice biskvita te uvaljajte u kokos.

       Rolana rolada


    Rolana rolada

    Sastojci

    Priprema


    1. 1
      Margarin sobne temperature pjenasto izmješajte sa šećerom pa postepeno dodajte jedan po jedan žumanjak i na kraju prosijano brašno.
    2. 2
      Istucite snijeg od bjelanjaka pa i njega lagano dodajte i rukom izmješajte u smjesu.
    3. 3
      Smjesu podjelite na tri dijela i razmažite svaki dio na pek papir na veličinu 30x30.
      Pecite na 170 stupnjeva oko 10-15 min.
    4. 4
      Prvo tijesto namažite marmeladom i zarolajte.
    5. 5
      Drugi pečeni list rolade isto namažite marmeladom, pa na početak stavite prvu roladu i sve zajedno opet zarolajte. Tako isto i sa listom treće rolade.
    6. 6  
      Na tacnu stavite šećera i roladu uvaljajte u taj šećer.
    7. 7
      Napomena: kore mažite i rolajte dok su tople.

   Jabukov kolač


Sastojci

Priprema


  1. 1
    Naribajte jabuke pa ih samo izmješajte ručno sa svim ostalim sastojcima.
  2. 2  
    Smjesu pretresite u namazan i brašnom posut protvan veličine 20x30 cm.
  3. 3
    Pecite na 160 stupnjeva oko 40 min.

     Rudy


Sastojci

Priprema


  1. 1
    Izmješajte suhe sastojke za prhko tijesto pa dodajte žumanjak i margarin narezan na listiće pa umjesite tijesto.
  2. 2
    Podjelite tijesto na dva jednaka dijela pa ih stavite u zamrzivač na pola sata.
  3. 3
    Za kremu izmiksajte šećer za bjelanjcima, a sir sa žumanjcima, te spojite te dvije smjese.
  4. 4
    Izvadite tijesto iz zamrzivača pa jedan dio tijesta naribajte na ribež za jabuke u namazanu i brašnom posutu tepsiju veličine 20x30.
    Na naribano tijesto izlijte fil sa sirom pa po filu naribajte drugi dio tijesta.
  5. 5
    Pecite na 170 stupnjeva oko 40 min.

    Kata


Sastojci

Priprema


  1. 1 /
    Prosijte brašno sa praškom za pecivo pa dodajte ostale sastojke i umjesite prhko tjesto.
  2. 2  
    Tjesto podjelite na tri dijela pa ostavite da se malo odmori.
  3. 3  
    Tjesto razvaljajte na veličinu 30x30 pa stavite na pek papir. Pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta.
  4. 4  
    Za kremu izmješajte pjenasto margarin sa šećerom u prahu, pa dodajte rum, marmeladu, kakao, mlijeko.
  5. 5
    Jednu koru kad se ohladi izlomite na komade pa sameljite u mlincu za mljevenje oraha.
  6. 6
    Mljevenu koru dodajte u kremu.
  7. 7
    Stavite prvu koru, premažite kremom te stavite drugu koru pa na nju glazuru.

  8. 8
    Možda će vam se činiti da kore nisu kao u mađarice mekane, nego su malo tvrđe a takve baš i trebaju biti.

       Tosca


Sastojci

Priprema


  1. 1
    Za biskvit dobro izmiksajte bjelanjke za šećerom pa lagano žlicom dodajte ostale sastojke, i stavite peći u tepsiju veličine 20 x 30 cm.
  2. 2
    Za kremu izmješajte žumanjke sa gustinom i malo i oko 1 dcl mlijeka.
    Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom pa dodajte smjesu od žumanjaka i skuhajte kao puding te u ohlađeno dodajte izmiksani maslac.
  3. 3
    Kremu stavite na ohlađeni biskvit, poslažite kekse.
  4. 4
    Za glazuru rastopite čokoladu sa mlijekom i maslacem pa prelijte preko keksa.

     Petit puding


Sastojci

Priprema


  1. 1
    Skuhajte u 7,5 dcl mlijeka i 6 žlica šećera  jedan puding pa drugi.
  2. 2
    Želatinu rastopite po uputama na vrećici pa stavite po dvije želatine u mlaki puding.
  3. 3
    Kekse namočite u mlijeko pa složite prvi red u tepsiju veličine 20x30 (približno).
  4. 4
    Izlijte prvi puding pa stavite u zamrzivač na oko 20 min.dok se ne stitsne jer je puding dosta tekuć pa se ne može odmah složiti drugi red keksa.
  5. 5
    Kad se je puding stitsnuo stavite drugi red keksa pa izlijte drugi puding i ponovo u zamrzivač dok se ne stisne.
  6. 6
    Na kraju premažite sa šlagom.


Нема коментара:

Постави коментар